Svi hvale sjajnog Pokuševskog, a on samo stidljivo kaže: „Volim da igram za svoje saigrače i za tim“

 
  • 0

Mladog Alekseja hvalili su trener, kao i saigrači posle pobede protiv Dalasa

Sjajno se Aleksej Pokuševski pokazao u noćašnjem duelu protiv Dalas Maveriksa, gde možemo da kažemo da je bio jedna od centralnih figura, pošto je u poslednjem minutu postigao pet poena i tako osigurao trijumf Oklahome. I sve to na njegovom povratničkom meču u NBA ligi, pošto je minulih mesec dana proveo u razvojnom timu Tandera.

On se odlično pokazao u ekipi Oklahoma siti Blu, za koju je ubeležio ukupno 13 nastupa sa prosekom od 7,9 poena po utakmici uz 7,3 skoka i četiri asistencije po susretu. To je bila odlična preporuka da ga vrate u glavni tim, gde je u noći za nama imao 14 poena uz osam uhvaćenih lopti. Samim tim, postao je jedna od glavnih tema američke košarkaške javnosti, a sam kaže da je tu da pomogne ekipi.

- Od prvog dana samo pokušavam da sitnicama doprinesem timu, radeći prave stvari. Volim da dodam loptu, da pronađem slobodnog saigrača i da igram za tim. Jednostavno, volim da igram loptom za svoje saigrače, da pronađem otvorenog čoveka – rekao je Pokuševski.

Igrama u razvojnom timu očigledno je stekao neophodno samopouzdanje, koje mu nije manjkalo, što je primetio i glavni trener ekipe, Mark Denju, koji je imao samo reči pohvale za srpskog bisera.

- Pokuševski je večeras igrao zaista staloženo. Ofanzivno je izgledao kao momak koji dugo igra u NBA. Samo se prepustio igri. Potezi koje je pravio bili su fenomenalni, bio je u ritmu. Jednostavno je ulazio na polaganje, ali zaista efikasno – istakao je Denju.

Koliko je dobro odigrao Pokuševski, govore i reči veoma iskusnog Ala Horforda, koji je iza sebe ostavio toliko važnih utakmica kroz svoju NBA karijeru.

- Sjajan je. Igrao je sa mnogo vere u sebe. U odbrani je imao veoma značajan doprinos, osetilo se njegovo prisustvo. Visok je, ima duge ruke i to smeta protivničkim igračima pri šutu. Srećan sam zbog njega. Boravak u G ligi mu je očigledno pomogao. Izašao je pun vere u svoje sposobnosti – dodao je centar Tandera.

I najbolji pojedinac noćašnjeg duela, Šej Gildžes-Aleksander bio je presrećan što je Aleksej Pokuševski napredovao u Oklahoma siti Bluu, pa se nada da će javnost tek u budućnosti videti njegov pun potencijal.

- Poku se oseća prijatno na terenu. Odlazak u G ligu mu je zaista pomogao. Ovde je njegovo poverenje veliko. Pogotkom za tri poena iz ugla postigao je koš večeri. Momak je koji vredno radi, videćete napredak i rast kod njega tokom cele sezone i narednih godina. Uzbuđen sam zbog njegove budućnosti – istakao je Kanađanin koji je noćas ubacio čak 32 poena.

Našeg Alekseja Pokuševskog gledaćemo na terenu već u subotu uveče, kada Njujork Niksi gostuju Oklahomi. Biće to odlična prilika za novu dobru partiju srpskog košarkaša.

Video: Račić kao fristajl fudbaler: Igrao se malo s lopotom, pa pogodio koš nogom

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA