Nada u drami ugašena: Partizan ostao bez četvrtfinala Evrokupa, crno-beli stali protiv Metropolitana

 
 

Beogradski tim je imao veliku šansu da spase sezonu, ali...

Imao je Partizan sve u jednom momentu, a na kraju nije dobio ništa... Crno-beli u poslednjem kolu TOP 16 faze nisu uspeli da savladaju Metropolitan u Sloveniji i plasiraju se u četvrtfinale Evrokupa, jer su Francuzi bili mnogo bolji u završnici, te slavili sa 75:70.

Našem predstavniku je bila potrebna pobeda od četiri ili više razlike, hodao je po tankoj žici, imao u jednom momentu i +9, ali se u završnici totalno ugasio.

Dobru utakmicu je odigrao Rašon Tomas, bio je najefikasniji među crno-belima sa 20 poena, ali Džošua Perkins je sa 10 poena bio jedini uz Tomasa koji je uspeo da dođe do dvocifrenog učinka. Francuze je predvodio Entoni Braun sa 18 poena, David Mišino je dao četiri poena manje.

Igralo se veoma čvrsto od starta, Metropolitan je bio bolji sa spoljne linije, dok je Partizan veoma lako dolazio do poena u reketu. Nije bilo značajnije razlike ni za jednu stranu, crno-beli su u jednom momentu pobegli na +4, ali i to je bilo anulirano.

Opasan momenat za našeg predstavnika desio se na sredini druge deonice kada su Francuzi povezali seriju i dve trojke, odlepili i naterali Matovića da zatraži tajm-aut (26:30). To nije pomoglo jer su ponovo bili precizni za tri iz protivničkog tabora, ali onda pali mašinu Rašon Tomas, kako u defanzivi, tako i ofanzivi, te vraća svoju ekipu na pravi kolosek.

Možda je i Partizan bio u mogućnosti da prvo poluvreme reši u svoju korist, ali jedna izgubljena lopta kod idealne situacije za lake poene, donela je probleme i nesportski faul Perkinsa, tako da je ipak bilo nerešeno nakon 20 minuta igre.

Nastavila se rezultatska klackalica i u trećoj deonici, a Francuzi su, sve što su imali, ulogali u šut za tri poena, pa su do toga momenta ubacili već njih 10.

Interesantno je to što jedna ekipa uspe da ispliva na površinu, da iskoristi nalet, ali odmah druga uzvrati i poravna. To je važilo za oba kolektiva, iako je Partizan već u trećoj četvrtini počeo često da prelazi tu željenu razliku od četiri poena.

Kako je sve izgledalo dobro za Partizan u jednom momentu, tako je sve izgledalo veoma loše u poslednja dva minuta. Sve se okrenulo protiv izabranika Ace Matovića koji nije uspeo da trgne ekipu, da pretoči dobre momente u plasman među osam najboljih u Evrokupu. Metropolitan ide dalje.

Partizan - Metropolitan 70:75 (21:19, 14:16, 24:21, 11:19)

Partizan: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 8, Veličković 2, Perkins 10, Jovanović, Janković 9, Radovanović, Tomas 20, Trifunović 5.

Metropolitan: B. Braun 8, Konate 10, Mišino 14, Ros 5, Sako, Pino, Gudvin 4, E. Braun 18, Ovens 5, Šikoko 4, Ginat 7.

Tok meča:

4/4

10. minut (70:75) - Pobeda Metropolitana. Ugasili su se crno-beli na kraju i ostali bez četvrtfinala Evrokupa...

9. minut (68:73) - Ovo je sada već preteško za Partizan.

8. minut (68:70) - Posle dužeg vremena Metropolitan dolazi do vođstva preko slobodnih bacanja, Janković to jednim jakim kucanjem ponovo deaktivira, ali stiže trojka i novi tajm-aut Matovića.

7. minut (66:65) - Mora Matović da zove tajm-aut, jer rešenja u napadu skoro i da nema.

6. minut (66:63) - Sada je ponovo gusto za crno-bele, nema ofanzivnih uspeha.

5. minut (66:61) - Igra se dobra odbrana u ovim mometima, pa Partizan uspeva samo dodatno da pojača razliku preko penala, a polovično siguran je bio Dangubić.

4. minut (65:61) - Ispunio je Partizan bonus, ali se odbranio od naleta. Obigravaju crno-beli oko željenog rezultata.

3. minut (65:61) - Dobar impuls su dobili košarkaši Metropolitana koji su povezali pet poena.

2. minut (65:56) - Dve trojke Partizana!!! Prvo je Perkins pogodio preko ruke, a onda je Jaramaz naterao Zdovca na novi tajm-aut. Partizan je sada u idealnoj poziciji!

1. minut (59:56) - Bez poena u prvom minutu, shvataju i jedni i drugi koliko je bitno sada.

3/4

10. minut (59:56) - Janković je napravio faul nad Ovensom koji je, pritom i pogodio. Promašili su po jedno slobodno Perkins i Trifunović, ali Partizan ulazi u poslednjih 10 minuta sa +3.

9. minut (57:53) - Otvorio je Perkins asistencijom Jankoviću put do obruča, a onda je i sam poentirao. Tajm-aut Zdovca, Partizan je u naletu.

8. minut (53:53) - Mini serija Partizana ponovo ga vraća u egal. Imali su crno-beli i napad za ponovno vođstvo, ali nisu uspeli da upute šut.

7. minut (49:53) - Šut za tri poena drži u životu Metrpolitan, a za +4 se potrudio Ovens koji je na alej-ap reagovao strahovitim zakucavanjem.

6. minut (49:47) - Gosti su u bonusu. Trifunović pogađa 2/2 sa slobodnih, Tomas sa iste pozicije polovično, a između penala nova, deseta trojka za Francuze.

5. minut (46:44) - Slab napadački minut za obe ekipe. Samo jedno slobodno bacanje je ubačeno, i to od strane Metropolitana.

4. minut (46:43)  - Odlični Dangubić ulazi u kontakt, pogađa i dobija faul.

3. minut (43:43) - Pogađa Pejdž za tri! Sada je revolveraški obračun na terenu što se tiže šuteva iza linije za tri poena.

2. minut (40:41) - Ros pogađa trojku za Metrpolitan, a onda i Braun. Crno-beli su bili i preko tih željenih četiri poena razlike, ali sada vode gosti.

1. minut (38:35) - Vrhunski ulaz Tomasa na startu drugog poluvremena uz faul. Partizan vodi tri razlike.

2/4

10. minut (35:35) - Izgubljena lopta i iz prilike za laku realizaciju, crno-beli su se podvukli pod koš, a u nastavku je Perkins napravio nesportski faul. Još jedno poravnanje i sa 35:35 se ide na poluvreme. Partizan je tu, pokazuje veoma dobru igru u pojedinim trenucima, i mogao bi da ostvari zacrtani cilj u nastavku.

9. minut (35:33) - Trojka za Jaramaza! Izjednačeno je bilo nakon tog pogotka, a Tomas je nastavio da briljira u odbrani, te je nakon ukradene lopte fauliran za dva slobodna bacanja (2/2). Serija Partizana 7:0 za vođstvo.

8. minut (30:33) - Ponovo iskače lopta iz obruča na pokušaj Tomasa. Na sreću, Francuzi nikako da naprave organizovan napad.

7. minut (30:33) - Sjajni Tomas dva puta krade loptu, ali bez uspeha u ofanzivi pošto je upravo njemu lopta "pobegla" iz koša.

6. minut (30:33) - Ni posle pauze nije bilo poštede od Metropolitana koji je preko Konatea pogodio još jednom iza linije za tri poena. Na sreću, Perkins i Tomas su bili uspešni sa polu-distance i to je sada povuklo Zdovca da traži tajm-aut.

5. minut (26:30) - Partizan je na 69 odsto šuta za dva poena, a popravlja to Tomas koji sa polu-distance pogađa. Onda stižu dve trojke Metropolitana koje su naterale Acu Matovića da traži prvi tajm-aut.

4. minut (24:24) - Još jedna izgubljena lopta za crno-bele. Prvo je Janković napravio korake, a onda je Jaramaz gazio bočnu liniju, ali to nije kažnjeno sa druge strane.

3. minut (24:24) - Nešto sporiji ritam na startu druge deonice koji je sa sobom doneo i neefikasnost. Gudvin posle faula Perkinsa, koji upisuje svoje prve sekunde, pogađa jedno slobodno.

2. minut (24:23) - Sam ostaje Šikoko na polaganju, a onda i pravi faul u poslednjoj sekundi napada nad Tomasom koji pogađa jedno od dva slobodna.

1. minut (23:21) - Prvi put Partizan ide na +4 nakon dobrog prodora Pejdža, ali na drugoj strani nešto slabija rotacija u odbrani i to kažnjava protivnik.

1/4

10. minut (21:19) - Kakav odgovor crno-belih! Pejdž je preuzeo odgovornost i iz dalekometne paljbe vraća Partizan u igru. Za kraj, Dangubić kuca uz faul i dodatno slobodno bacanje. Ovo ubrzanje je našoj ekipi donelo prednost za kraj prve četvrtine.

9. minut (13:19) - Sada je već alarmantno jer Francuzi imaju opasnu seriju i ide im šut spolja.

8. minut (13:16) - Partizan je u nešto slabijem momentumu i ne uspeva da izgradi čistu poziciju za šut, ide Metropolitan na +3.

7. minut (13:14) - Mišino je ponovo aktivan sa spoljne linije i ubacuje za tri.

6. minut (13:11) - Igraju crno-beli odlično u reketu i to im je najjače oružje, te su ponovo u prednosti.

5. minut (9:11) - Polovičan učinak Jankovića sa linije za slobodna bacanja, a istom merom se revanširao Braun. U igri je po prvi put u ovoj utakmici Pejdž.

4. minut (8:10) - Bez poena u ovom minutu, igraju se prilično dugi napadi, ali bez rezultata.

3. minut (8:10) - Nastavlja Partizan na obruču da dominira, ali stiže nova trojka gostujućeg tima.

2. minut (6:5) - Trojka za Metropolitan je samo presekla mini seriju Jankovića koji je bio uspešan u reketu, a onda je i Tomas iz slične pozicije doneo prvo vođstvo Partizana.

1. minut (0:2) - Uvodni promašaji obe ekipe za tri, a onda Mišino ubacuje prve poene za goste.

0:0 - Startna petorka Partizana je: Tomas, Jaramaz, Janković, Trifunović i Stefanović.

Pre meča:

Partizan je došao u situaciju da vlada svojom sudbinom i trijumf od četiri razlike bi im doneo prolaz u četvrtfinale Evrokupa.

Za to je bilo potrebno da Lokomotiv dobije Trento sa što većom razlikom, što je on i učinio savladavši Italijane sa 100:86, pa su sada ta dva tima na učinku 3-3 u grupi F. Metropolitan je na 3-2, a beogadski klub na 2-3, pa bi u slučaju pobede našeg predstavnika svi bili na 3-3 i gledala bi se koš razlika.

Ova dva rivala su već odigrala jedan duel, a Francuzi su slavili sa 79:62. Što se tiče forme, Partizan je u poslednjih pet okršaja zabeležio samo jednu pobedu, i to protiv Borca u Kupu Koraća, dok je Metroplitan u istom vremenu pobedio dva puta, u oba navrata ekipu Le Portela.

Video: Lazić posle nesmotrenog udarca u lice Lukovića isključen u Splitu

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa UCZ

    10. mart 2021 | 22:34

    Dva vinjaka, jedan bromazepan i za 15 godina ti bude bolje....

  • Gile

    10. mart 2021 | 22:31

    Rekoše grobari: nas ABA ne zanima, mi ćemo kroz Evrokup u EL

  • Nolan Smit i post 8g

    10. mart 2021 | 22:34

    Zaboravices sveee, sta EL jeeee i kad si zadnji put je igraoooo, ole, ole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA