Centar Majamija izbačen iz tima zbog vređanja Jevreja tokom igranja igrice uživo

 
  • 3

Nije mu ovo trebalo

Košarkaš Majamija Mejers Leonard (216, 29) našao se na udaru javnosti, NBA lige, i svog kluba, zbog vređanja Jevreja uživo tokom igranja jedne ratne video igrice. Leonard je inače zaštitno lice te video igre, pa ima obavezu da je uživo igra s vremena na vreme, mada to je sada radio i verovatno više nikad, jer je izgubio čak i sponzorstvo zbog izgovorenih reči.

U igračkom zanosu, uz niz seksističkih psovki, Mejersu se otela i reč "kajk", koje je uvredljiv naziv za Jevreje (datira još od vremena kada su počeli da naseljavaju SAD).

- J*****e kukavice, nemoj da me j****o snajpujete , j***** kajk k***e - rekao je rezervni centar Hita i tako sebi napravio veliki problem.

S obzirom na to da je njegova zabava išla uživo, brzo se naišla na osude velikog broja ljudi, a oni što je po Mejersa najpogubnije u čitavoj priči, NBA liga je naročito osetljiva na ovakve ispade. Na kraju krajeva, komesar NBA lige Adam Silver je Jevrej.

Na društevnim mrežama može se videti i trenutak kada Mejersa, koji u tom momentu i dalje igra igricu, zove devojke da mu kaže da je u problemu. Mejers potom prekida igru jer je shvatio šta je uradio, tačnije supruga mu je rekla da je "nagrabusio".

Ubrzo se oglasio njegov klub Majami saopštenjem u kojem kaže da je udaljio Mejersa iz ekipe do daljeg.

- Majami Hit osuđuje svaku vrstu govora mržnje. Reči koje je upotrebio Leonard su pogrešne i to nećemo tolerisati ko god da je u pitanju u našoj franšizi. Čuti tako nešto od igrača Majamija je naročito razočaravajuće za sve koji su u našoj organizaciji, za zajednicu, za Floridu - kaže se u saopštenju Hita.

U međuvremenu se Mejers izvinio svima koje je uvredio njegov izbo reči, rekao je da mu je "najiskrenije žao što je koristio antisemtiski govor tokom igranja igrice".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Meyers Leonard (@meyersleonard)

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA