Zvezda na Kup Radivoja Koraća vodi samo dva stranca, Partizan u punom sastavu u Novom Sadu

Ogromni problemi u taboru Dejana Radonjića, u sastavu samo jedan plejmejker iz prvog tima - Aleksa Uskoković

  • 17
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Partizan kompletan, a Crvena zvezda u ogromnim problemima uzrokovanim koronavirusom. Upravo takva situacija je pred ovogodišnji Kup Radivoja Koraća koji kroz dva dana startuje u Novom Sadu. Crveno-beli biće bez petorice stranaca, među kojima su neki nosioci igre, dok će Sašo Filipovski sa druge strane imati manje-više sve igrače na raspolaganju.

Kada je reč o Zvezdi, oni neće moći da računaju na Korija Voldena, Lendrija Noka, Lengstona Hola, Džonija O’Brajanta i Kina Koloma. Kod svih njih je potvrđeno prisustvo kovida, zbog čega ekipa prvo nije otputovala na gostovanje Žalgirisu u Evroligi, a potom je morala da odloži i put u Novo Mesto, gde je za vikend bilo planirano da igra protiv Krke.

Što se tiče stranaca, u timu Dejana Radonjića biće samo Duop Rit i Džordan Lojd, koji je koronavirus preležao krajem prošle i početkom tekuće godine. Uz njih će u sastavu biti još 11 igrača: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Aleksa Radanov, Marko Simonović i momci iz juniorskog tima, Nikola Šaranović i Milutin Vujačić.

Dakle, crveno-beli će u svom taboru imati samo jednog plejmejkera iz svog prvog tima, pa će Aleksi Uskokoviću pomoć na poziciji jedan morati da pravi mladi Milutin Vujičić.

Kada je reč o sastavu Partizana, tu neće biti preterano velikih izmena. Jesu crno-beli ove sezone uzdrmani prilično lošim rezultatima, ali će možda baš zbog toga pokušati da se maksimalno usmere ka Novom Sadu i odbrane trofej osvojen pre tačno godinu dana u „Čairu“.

U taboru crno-belih morali su da se „otarase“ Đorđija Jovanovića i Alekseja Nikolića, zbog pravila o broju stranaca u ekipi, a u Novom Sadu se neće naći ni Luka Tarlać, koji je trenutno povređen, mada ove sezone nije ni imao ulogu u sastavu Saša Filipovskog.

Tako će se u timu Partizana na Kupu Radivoja Koraća naći Erik Mika, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli, kao i mlade nade Mihailo Petrović i Vidan Dronjak.

Partizan će se u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sastati sa ekipom Borca iz Čačka, dok će Crvena zvezda igrati sa Radničkim iz Kragujevca. Ukoliko prebrode svoje prve prepreke, dva večita rivala sastaće se u polufinalu. Sa druge strane žreba, Mega će igrati protiv Mladosti iz Zemuna, dok će FMP igrati sa Vojvodinom.

Video: Ko je jači? Nole na ulici demonstrirao MMA veštine pa dobio savet od Habiba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA