Jokić zadržao dabl-dabl niz i izgubio od "razgoropađenog" Lebrona, Dončić uništen protiv Ratnika

 
 ≫ 
  • 6

Prilično loše veče za košarkaše sa područja Balkana

Video: Nikola Jokić imao najluđu odbranu u okršaju sa Kraljem: Boks iza glave i lopta na drugu stranu!

Sa velikim iščekivanjem su svi ispratili noćašnji duel između Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa, nadajući se da je tim iz srca Kolorada konačno dorastao da se ozbiljnije suprotstavi Jezerašima u Kaliforniji. I tako je bilo, ali samo tokom uvodna 24 minuta. U drugom poluvremenu kao da je na teren izašao neki drugi tim, sastav Lebrona Džejmsa dobio je taj period igre rezultatom 68:35 i tako upisao novi trijumf – 114:93.

Ni Nikola Jokić nije blistao kao na nekim prethdonim susretima. Srpski košarkaš došao je do „samo“ 13 poena, a upisao je i 10 uhvaćenih lopti, čime je produžio svoj dabl-dabl niz. Na sve je pridodao i šest asistencija. Najefikasniji u timu Denvera bio je Džamal Marej sa 20 ubačenih poena, Monte Moris je postigao četiri manje, a Džamajkl Grin je meč završio sa 14 poena.

Što se tiče Lejkersa, kod njih je bez premca bio Lebron Džejms, koji je odigrao jednu od boljih partija ove sezone. Amerikanac je došao do tripl-dabl učnika, pošto je uz 27 poena dodao deset uhvaćenih lopti i deset asistencija. Ispratio ga je Denis Šreder, koji je utakmicu začinio sa 21 poenom, dva skoka i četiri podeljene lopte.

Kao što smo pomenuli, ništa nije slutilo na debakl Denvera u Kaliforniji. Jokićev tim je odlično otvorio meč, vodio je kroz veći deo prve i druge četvrtine, a na velikom odmoru imao je ogromnih +12. Međutim, skandalozna završnica treće četvrtine dovela je Lejkerse u prednost, domaći su tada napravili seriju 15:0 i došli gotovo do dvocifrene prednosti.

Novi pad u igri desio se krajem poslednje deonice. Lejkersi su tada ponovo napravili seriju 15:0, pa je nakon toga bilo pomalo i smešno postavljati pitanje ko će na kraju odneti trijumf na meču. Lebron i družina su u jednom navratu imali čak 25 poena viška.

A nije se lepo proveo ni Luka Dončić, koji je sa svojim Dalasom doživeo pravu katastrofu noćas protiv Golden Stejta i to na svom terenu. Blistao je kod Ratnika Keli Ubre, postavio lični rekord karijere sa čak 40 poena uz osam skokova i tako zajedno sa Stefom Karijem (28 poena) prokrčio put ka trijumfu i pomogao gostima da postignu nestvarnih 147 poena – 116:147.

Što se slovenačkog košarkaša tiče, on jeste bio najefikasniji u timu Dalasa ubacivši 27 poena uz šest skokova i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Pomagali su Kristaps Porzingis i Tim Hardavej, koji su ga ispratili sa 25, odnosno 19 poena.

I ovde je situacija bila slična kao u Koloradu, pošto smo na poluvremenu imali potpuni egal, a u drugom poluvremenu kao da na terenu nije bio Dalas, već neki dosta slabiji tim. Ratnici su drugi deo igre rešili u svoju korist rezultatom 73:40, pa je jasno zbog čega su došli do tako ubedljive pobede.

Jedini košarkaš sa naših prostora koji može da bude zadovoljan večeras je Bojan Bogdanović, koji je bio među najboljima u pobedi Jute protiv Atlante u gostima – 91:112. Hrvatski košarkaš meč je završio sa 21 poenom uz šest poena, što je bilo sasvim dovoljno da se upiše ubedljiv trijumf.

U preostalim mečevima, Portland je došao do iznenađujuće pobede u gostima protiv Filadelfije, dok je Hjuston savladao Memfis, takođe u gostima.

NBA REZULTATI

Atlanta – Juta 91:112

Dalas – Golden Stejt 116:147

Filadelfija – Portland 105:121

Memfis – Hjuston 103:115

Los Anđeles Lejkers – Denver 114:93

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić is on fire: Pogledajte kako je srpski centar nadmudrio protivnike

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    5. februar 2021 | 09:03

    U lakersima lebron igra na poziciji pleja a jokic je centar,niti covaju jedan drugog niti je to okrsaj izmedju njih,LA je bolji ti uvek bio a lebron sa davisom je dobitna kombinacija

  • Racki

    5. februar 2021 | 07:54

    Cim se malo stegne odbrana nije to to vise.. Ne prolaze fore ispred zgrade.

  • ratar

    5. februar 2021 | 08:37

    Sta bi? Gde su sad komentari tipa razvalice ih jokic, kakav lebron nema pojma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA