Srbijo, buđenje u 04.00, Jokić igra protiv Lebrona: Somborac jači nego ikad stiže pred Kralja

 
 ≫ 
  • 22

Biće ovo sudar dvojice, po mnogima, najjačih kandidata u MVP trci

Ako dosad niste ispratili neku utakmicu Denvera u direktnom prenosu, to je potpuno razumljivo, jer teško je ostati budan u "sitne sate", naredni meč Nagetsa definitivno ne bi smeo da propusti nijedan ljubitelj košarke koji drži do sebe. Derbi meč igraju Lejkersi i Denver (04.00), Nikola Jokić ide na Lebrona Džejmsa, i to u "Gradu Anđela" gde će Srbin pokušati da nastavi svoju neverovatnu seriju partija koje su ga dovele do zvanja igrača meseca - prvi put u karijeri!

Vrhunsku uvertiru za meč protiv Lebrona Nikola je napravio protiv Jute rekordom karijere sa 47 poena, koji su ga definitivno izbacili među glavne kandidate za MVP titulu regularnog dela sezone.

Upravo većina medija u SAD, gladna spektakla, i gleda Jokićev i Džejmsov okršaj - kroz prizmu nadmetanja dvojice najjačih pretendenata na MVP titulu.

Osim njihovog individualnog okršaja, očekuje se i sjajna košarka prethodnih finalista Zapadne konferencije, iz "balona" u Floridi, kada su "Jezerdžije" sa 4:1 u pobedama savladale Nagetse, potom dominantno osvojile titulu u finalu protiv Majamija.

Biće ovo prvi meč Denvera i Lejkersa od tih duela i prilika za Nagetse da u direktnom duelu sa šampionom izmere svoje trenutne mogućnosti nakon serije ne baš ubedljivih partija. Ipak, deluje da se Melounov tim polako stabilizuje i diže formu koja ga je krasila prethodne sezone, a u svemu tome Jokić daje najveći doprinos sa statistikom vrednom divljenja.

Nikola Jokić, Denver Nagets, LA Lejkers Foto: AP/Tanjug

Jokić je, statistički gledano, u svemu bolji od Lebrona ove sezone.

Srbin, trenutno deveti strelac NBA, beleži u proseku po meču 26.8 poena, 11.8 skokova i 8.6 asistencija. Procenat šuta iz igre mu je 57.4, van linije za tri poena 38.4, dok je sa linije za slobodna bacanja 83.6.

Zanimljivo, za poen je bolji od Džejmsa i po najvećem broju postignutih poena na jednom meču, već pomenutom protiv Jute, jer je Lebron dao 46 svom Klivlendu. Sliku o vrlo izjednačenom odnosu snaga ove dvojice, upotpunjuje i podatak da su ove sezone samo četiri puta išli ispod 20 poena na jednoj utakmici.

Lebron Džejms ove sezone beleži 25 poena, 7.5 asistencija i 7.7 skokova.

Timski gledano, Lejkersi su trenutno uspešniji od Devera sa skorom 16-6, uz dva meča više na svom kontu. Nagetsi imaju 12-8 i četvrti su na tabeli Zapadne konferencije, iza Lejkersa, Jute i lidera Klipersa.

Uvertira za derbi meč u Los Anđelesu je već počela, i to upravo od Jokića, koji je dobro nasmejao američke novinare izjavama u kojima upoređuje Lebrona i sebe.

- Brzina je tu, atletski je mudar. Ne znam da li može da skoči tako visoko kao ja, ali nekako smo slični. Doduše, malo je stariji i ne znam da li može da me prati što se tiče brzine - rekao je u svom šaljivom stilu Somborac.

O Lebronu je, kada se malo uozbiljio, govorio samo u superlativu.

- Šalim se. Pa, on je najbolji igrač u NBA ligi. On je momak koji već duže vreme utiče na igru na svaki mogući način. Mislim da postoje jedino neke sličnosti među nama zbog načina na koji utičemo na saigrače - rekao je Nikola.

Video: Jokić is on fire: Pogledajte kako je srpski centar nadmudrio protivnike

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Bogdana Bogdanovića na pitanje o povratku u Partizan se neće svideti Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    4. februar 2021 | 18:59

    Probudite Lebrona u pola sest da me gleda kako idem na posao.

  • DS

    4. februar 2021 | 18:03

    Nemam pametnija posla...

  • Banja Luka

    4. februar 2021 | 17:34

    Gledacu k...na cemu da gledam. Ovdje kod nas dok dvije politicke struje izratuju i izjb se...te nema sportklub..te nema arene..mrsssss...narod nek crkne. Dabogda imali samo tri programa..ko prije 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA