≫ 

Prešao iz Partizana u Zvezdu, pa postao Srbin: I Kori Volden dobio naš pasoš pred Kup

Amerikanac će se tretirati kao domaći igrač, što je problem manje za crveno-bele pred Kup Radivoja Koraća

  • 66
kori volden Foto: MN Press

Plejmejker Crvene zvezde Kori Volden dobio je srpsko državljanstvo i na predstojećem završnom turniru Kupa Radivoja Koraća (od 11. do 14. februara) neće se tretirati kao stranac!

Amerikancu je ovo druga sezona u Srbiji, pošto je prethodnu proveo u redovima Partizana, a odluka o dodeli državljanstva Voldenu usvojena je na sednici Vlade održanoj 28. januara i dan kasnije objavljena je i u Službenom glasniku.

Ovo je samo jedna briga manje za trenera crveno-belih Dejana Radonjića koji i dalje ima šestoricu stranmaca na spisku - dok samo četvorica mogu da nastupe na takmičenju. Podsetimo, tu su Kino Kolom, Džordan Lojd, Lengston Hol, Duop Rit, Lendri Noko i Džoni O'Brajant koji je nedavno suspendovan na 10 dana zbog nediscipline.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da stranci dobijaju srpsko državljanstvo. Što se tiče Zvezde i Partizana, tim putem su prethodno išli Čarls Dženkins, Kevin Panter, Demarkus Nelson i Dilan Enis, odnosno Markus Pejdž i Adin Vrabac.

Video: Cedevita Olimpija ostvarila je četvrti trijumf u nizu u ABA ligi pošto su savladali Split 98:81

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    1. februar 2021 | 12:44

    Nema sta coki forsira domace igrace iz njihove skole ,cirkus se nastavlja.

  • BWA

    1. februar 2021 | 13:16

    Kad pređeš iz Partizana u zvezdu, jedino možeš pa postaneš poturica!

  • Bane

    1. februar 2021 | 13:13

    Nemam nista protiv da dobije drzavljanstvo! Daju ga i druge zemlje! Samo jedan podsetnik! Secate li se Klea kad je hteo da igra za nasu reprezentaciju. Rekli su kao ne moze da dobije drzavljanstvo ako nije ziveo pet godina u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA