Pistonsi „nenadano“ uništili šampiona, Finiks i bez Bukera pokazao da je materijal za plej-of

 
  • 0

Detroit ima samo pet pobeda, a od toga četiri protiv ekipa iz samog vrha tabele Zapada i Istoka

Velika je enigma šta se to dešava sa Detroit Pistonsima ove sezone. Vrlo je jasno da ovaj tim nema dovoljan kvalitet da dođe do nekog ozbiljnijeg rezultata i plasira se u plej-of, što uostalom govori i skor iz dosadašnjeg dela takmičarske godine. Međutim, njih kao da nešto posebno motiviše kada igraju protiv, uslovno rečeno, najboljih timova, pa su nakon pobede protiv Filadelfije, vodećeg tima Istoka, pre samo nekoliko dana, noćas bili bolji i to ubedljivo od Los Anđeles Lejkersa – 107:92.

Sjajan meč odigrao je Blejk Grifin koji je podsetio na one stare dane ubacivši 23 poena uz tri skoka i šest asistencija, dok su na drugoj strani igrališta Kajl Kuzma sa dabl-dablom od 22 poena i deset skokova, te Lebron Džejms sa isto toliko poena, sedam uhvaćenih lopti i 10 asistencija predvodili Lejkerse u njihovom šestom porazu ove sezone. Jasno je da Jezeraši trenutno ne igraju onako kako dolikuje aktuelnom šampionu, ali s obzirom na to da je tek početak, vrlo je moguće da „doziraju“ formu i da će zaigrati bolje kako se plej-of bude približavao.

Ovako je nakon rezultatske klackalice koja je potrajala kroz čitavo prvo poluvreme, a koje je ekipa Lejkersa uspela da privede kraju u svoju korist sa dva poena viška, usledio potpuni preokret krajem treće deonice. Detroit je zaigrao znatno angažovanije u odbrani, a to je kako to obično biva rezultovalo poenima na drugoj strani. Serijom 10:0 Pistonsi su došli do opipljivih +8, da bi sredinom poslednjeg dela igre zadali konačan udarac gostima iz Los Anđelesa. Tada su domaći napravili niz od čak 16:0, ostavili šampiona na 14 postignutih poena za 12 minuta igre i tako zasluženo slavili.

Finiks Sans Foto: Tanjug / AP

Vrlo važnu pobedu upisao je i Finiks, koji se već nekoliko dana nalazi lišen usluga glavnog igrača, Devina Bukera. Zbog toga su usledili neki porazi, uglavnom prilično tesni, pošto su dva meča završena nakon produžetka, ali su večeras Sansi zaista zasijali i opravdali svoje ime. Pred njima je u Arizoni pala nimalo naivna ekipa Golden Stejta – 114:93.

Ratnike je očekivano do pobede vodio Stef Kari, koji je ubacio čak 27 poena uz po četiri skoka i asistencije, dok je u odsustvu Bukera glavnu rolu u Finiksu preuzeo Mikal Bridžis koji je postigao odličnih 20 poena uz jednu uhvaćenu loptu i pet podeljenih asistencija.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada su domaći otišli na dvocifrenu prednost, koju nisu ni ispustili sve do samog kraja. Ratnici su u jednom trenutku gledali u ogromnu provaliju, jer su zaostajali 28 poena iza domaćih, ali su na kraju ipak uspeli delimično da smanje tu razliku.

U preostala dva meča, Klipersi su na gostovanju savladali Majami prilično tesno, iako su imali čak 17 poena prednosti pred poslednji kvartal (105:109), dok je Hjuston na svom terenu uspeo da se izbori sa Portland Trejl Blejzersima uz 25 poena Viktora Oladipa.

NBA REZULTATI

Hjuston – Portland 104:101

Detroit – Los Anđeles Lejkers 107:92

Majami – Los Anđeles Klipers 105:109

Finiks – Golden Stejt 114:93

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA