"Pregovarao sam sa dva NBA kluba, Budućnost je moja druga kuća": Milojević predstavljen u Podgorici

 
  • 12

Prve izjave novog šefa stručnog štaba najtrofejnijeg crnogorskog kluba

Dejan Milojević promovisan je danas kao novi trener Budućnosti, samo dan nakon što je ostavku podneo dojučerašnji šef struke Podgoričana Petar Mijović. Srpski stručnjak i nekadašnji igrač podgoričkog kluba je sa "plavima" dogovorio saradnju na dve i po godine, uz klauzulu da nakon svake sezone može napustiti tim samo ako dobije NBA ponudu.

Ovo je Dejanu novi angažman u Budućnosti gde je već ostavio dubok trag kao igrač. Milojević je četiri sezone bio član Podgoričana, od 2000. do 2004.

- Podgorica je meni drugi grad, gde imam mnogo prijatelja, gde sam i privatno dolazio, a ne samo profesionalno. Osećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe. U Megi sam imao lep posao, sa zanimljivim igračima sa kojima sam želio da radim svake godine. Verujte, da mi ovaj tim Budućnost Volija nije zanimljiv, ne bih došao -  rekao je Milojević, prenosi portal CDM.

Član stručnog štaba u reprezentaciji Srbije smatra da će ovaj angažman biti dobar za njega.

- Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnosti, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobediti - rekao je Milojević.

Milojević je obasnio, zbog čega je u prethodnim godinama odbijao ponude da preuzme ,"plave" - a upravo sada prihvatio.

- Nekoliko puta smo bili u komunikaciji nekoliko godina, a ciljevi se tada nisu poklopili. Sada jesu, srećan sam što sam ovde. Želim da pokažem da, pored rezultata koji su obaveza, možemo da izbacimo i neke mlade talente. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših igrača sa kojima sam uspešno sarađivao, koji su kvalitetni. Ekipa je meni interesantna i veliki izazov za rad.

Vlado Todorović ostaje deo stručnog štaba, a Milojeviću će u radu pomagati i Srđan Flajs, nekadašnji asistent Aleksandra Džikića.

Milojević je rekao da će se o eventualnim pojačanjima razmišljati u narednom periodu.

- Narednih dana ćemo videti. Da se malo bolje upoznam sa igračima, da bih doneo ozbiljniji sud. Jedno je gledati sa strane, a drugo kada si ,"unutra" i vidiš kompletnu sliku sastava. Svi igrači su moji prijatelji, ja bez njih i oni bez mene ne možemo biti uspešni. Pokušaću da napravim da budemo jedno - rekao je Milojević.

Dejan će trenerski debi na klupi "plavih" imati u subotu u Beogradu na gostovanju FMP-u.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    28. januar 2021 | 19:59

    Pregovarao sa dva NBA kluba da im skuplja lopte. Kome ovaj valja priče?

  • itd

    28. januar 2021 | 19:31

    Miloje zašto nisi u Partizan???

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    28. januar 2021 | 20:03

    Боље за њега што није у распали пртзн, јер би и њега повукли на дно...овако ће са милогорцима бар ЕК да игра, поши је ЕЛ за Звезду, наравно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA