Monstruzona partija Lovernja, Himki vodio 11 poena na poluvremenu, pa se raspao u paramparčad!

 
 ≫ 
  • 1

Francuz sa 29 poena vodio Žalgiris do nove evroligaške pobede protiv "fenjeraša"

Košarkaši Žalgirisa opravdali su ulogu favorita protiv najslabijeg tima Evrolige Himkija i novom, šestom uzastopnom pobedom, učvrstili se u gorenjem delu tabele. U Kaunasu je bilo 102:75, i to posle dva potpuno različita poluvremena, prvom koje je proteklo u dominaciji gostiju, i drugog, gde je domaći tim bukvalno zbrisao sa terena tim iz Podmoskovlja!

Himki je prvi deo igre završio sa vođstvom od 11 poena razlike, delovalo je da gosti konačno mogu doći do trećeg ovosezonskog trijumfa, ali se u nastavku igra ruskog sastava doslovce raspala.

Treći period meča završen je rezultatom 39:13 za litvanskog prvaka!

Briljirao je u redovima domaćeg tima Žofri Lovernj sa 29 poena uz samo jedan promašaj iz igre (13/14), kao i devet skokova, i to sve za nešto više od 22 minuta.

Standardno dobar i efikasan bio je Marijus Grigonis, on sa 18 poena, dok je Najdžel Hejs dao 14, i to je trojka koje je napadački najviše doprinela velikom preokretu i razbijanju rivala u drugom poluvremenu.

Lovernj je 11 poena dao još u ranoj fazi meča, u prvoj deonici, a potom je nastavio bez pravog otpora da puni obruč Himkija uglavnom i reketa.

Na drugoj strani zablistao je Buker sa 19 poena (28 indeks), toliko je imao i Aleksej Šved, uz tek 17 indeksnih poena, dok je treći po indeksnom učinku kod Himkija bio Stefan Jović. Srpski plejmejker je, uz jednu atraktivnu trojku skoro sa centra, meč završio sa 7 poena, 4 asistencije i 3 iznuđena faula, zaradio indeks 13, ali sve to bilo je uzalud u timskom sivilu gostiju.

Bila je ovo 11. pobeda Žalgirisa i već 16. poraz prežaljenog ruskog tima.

Evroliga, 18. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73

Alba - Makabi 73:85

Panatinaikos - Zenit 77:89

Barselona - Valensija 89:72

Baskonija - CSKA 95:93

Petak

Olimpijakos - Bajern 84:82

Asvel - Anadolu Efes 80:102

Real Madrid - Armani

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA