Šta je razlog nikad boljeg starta NBA sezone za Jokića? Brojke kažu da će biti najbolja u karijeri

 
 
 ≫ 
  • 10

Jokić trenutno provodi više od 35 minuta prosečno na terenu što je najviše od njegovog dolaska, a lestvica proseka datih poena je trenutno na 22,3 što do sada nije bilo nijedne godine (19,9 - 2019. godine, 20,1 - 2018. godine, 18,5 - 2017. godine...).

Nikola Jokić igra sezonu karijere. Jeste da se radi tek o početku ovosezonskog izdanja NBA lige, ali brojke koje Somborac stiče iz meča u meč su impresivne. Da bi se slika njegovih partija približila sa strane statistike, dovoljno je reći da bi Nikola imao šest tripl-dabl učinaka iz šest utakmica samo da je u dva susreta imao još jedan skok!

Iako je malo rano za to, možemo pogledati sve Jokićeve parametre i doći do zaključka da srpski centar ima najbolje brojke od dolaska u NBA ligu. Svaku statističku kolonu je podigao na viši nivo i u Denveru samo ostaje nada da će njihova perjanica nastaviti sa tim igrama.

Jokić trenutno provodi više od 35 minuta prosečno na terenu što je najviše od njegovog dolaska, a lestvica proseka datih poena je trenutno na 22,3 što do sada nije bilo nijedne godine (19,9 - 2019. godine, 20,1 - 2018. godine, 18,5 - 2017. godine...).

Šut iz polja je na fenomenalnih 61,7 odsto, za tri poena na 43,8 odsto - daleko najbolje otkad se obreo na američki kontinent.

Ukoliko imamo u vidu da je Jokić već četiri puta stigao do tripl-dabl, onda nije čudno što mu je generalna statistika skokova i asistencija na dvocifrenoj kvoti. Nikola ima prosek skokova od 11,3 (prošle sezone 9,7) i asistencija na 12,8 (prošle sezone 7).

Blagi porast blokada je tu takođe (sa 0,6 na 0,7), dok su ukradene lopte ostale na istom nivou kao i prošlih godina.

Statistika Nikole Jokića Printscreen

Ukoliko nastavi Jokić sa ovakvim igrama, nema dileme da će ponovo doći do učešća na Ol staru, ali Denver neće imati lak posao da se vrati iz negativnog salda koji napravljen u prvih šest utakmica.

I pored sjajnog Somborca, Nagetsi su izgubili čak četiri jer Jokić nije imao podršku, a kada ju je dobio u vidu Džamala Mareja, onda nije bilo problema da se ostvari trijumf.

Ne dovodi se u pitanje da li će Denver igrati plej-of, nego sa koje pozicije će ući, a ako je sudeći po Nikolinim igrama, onda se mogu nadati dobrom plasmanu na kraju sezone. Svakako se očekuje blagi pad u statistici kako bude vreme odmicalo, ali ovo za sada je zaista na visokom nivou, najboljem do sada.

Video: Vrhunska akcija Jokića i Portera koja se završila košem našeg asa

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    4. januar 2021 | 11:57

    Davno sam napisao da ce Nikola da bude nas najbolji kosarkas koji je igrao u nba,i drago mi je sto sam bio u pravu

  • Bosiljka

    4. januar 2021 | 12:27

    Nikola Jokic je genije za kosarku sad je to dokazao.Mnogi su to osporavali ali ali njegova ljubav i talenat za kosarkom govori sve. Jos ce on pokazati i neka je ziv i zdrav...NIKOLA VOLI TE TVOJ SOMBOR.

  • Mile

    4. januar 2021 | 13:04

    Da Jokic sutira koliko Harden imao bi prosek datih koseva veci od 35 po utakmici,ali nasuprot tome on razigrava svoje saigrace kao vrhunski timski igrac.Problem u sadasnjem sastavu Denvera je nedovoljno sinhronizovano kretanje nekih igraca.Kada se to desi tokom sezone i kada Kampaco pruzi svoj puni kapacitet Denver ce biti skoro nesavladiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA