Dončić sasuo 32 poena na otvaranju, ali ne može sam! Bobi nije igrao u dramatičnom porazu Dalasa

 
 ≫ 
  • 0

Finiks slavio u neizvesnoj završnici

Možda se to i moglo očekivati pre početka nove sezone, ali je sa prvom utakmicom to već postalo jasno. Luki Dončiću potrebna je podrška u ekipi Dalasa. Slovenački košarkaš igrao je košarku sa druge planete i ove noći, ali je izostala pomoć njegovih saigrača, pa su Maveriksi poraženi na otvaranju sezone protiv Finiks Sansa – 106:102 (53:45).

Slovenac je utakmicu završio sa 32 poena na svom kontu, a uspeo je da ubeleži osam skokova i pet asistencija, pa je bio blizu dabl-dabl učinka. Još pet igrača bilo je dvocifreno – Tim Hardavej Džunior, Džoš Ričardson i Džejlen Branson su ubacili po 12 poena, Dorijan Fini-Smit je dodao jedan manje, dok je Maksi Kleber postigao 10 poena.

Sa druge strane, očekivano dobru partiju pružio je Devin Buker upisavši 22 poena uz pet skokova, a pratili su ga Mikal Bidžis sa 18 poena i sedam skokova, te Kameron Džonson koji je dodao 15 poena uz pet uhvaćenih lopti.

Divajn Buker Foto: Tanjug/AP

Deluje da će u Dalasu jedva dočekati povratak Kristapsa Porzingisa na partket. Podsetio, on je povređen i još se ne zna kada će upisati svoj debitantski nastup posle zaista dugog odsustva. Da sve bude problematičnije, pitanje je u kakvoj formi će Letonac dočekati nastavak karijere.

Bilo kako bilo, utakmica između Finiksa i Dalasa donela nam je dosta oscilacija na obe strane igrališta. Domaći su bili ti koji su diktirali tempo, nekoliko puta su uspevali da dobace i do dvocifrene prednosti, ali je Dalas svaki put uspevao da im odgovori i vrati meč u potpuni egal.

Tako je bilo i u poslednjoj četvrtini, na početku koje su Sansi došli do 12 poena zalihe. Međutim, malo po malo, Maveriksi su tu prednost u potpunosti istopili, došli na 96:96 i uveli meč u neizvesnu završnicu. Tamo, ipak, nisu imali koncentracije. Na minut pred kraj, domaći su napravili mini-seriju od 5:0 preko Pola i Bukera, čime su napravili nedostižnu prednost za Dalas.

Sve je bilo jasno po uhvaćenom ofanzivnom skoku Sansa nakon promašaja Bukera na osam sekundi pred kraj. Dalas je morao da pravi prekršaj, Buker je pogodio jedno slobodno bacanje i postavio konačan rezultat na ovom susretu.

Rezultati:

Klivlend - Šarlot 121:114

Indijana - Njujork 121:107

Orlando - Majami 113:107

Filadelfija - Vašington 113:107

Boston - Milvoki 122:121

Toronto - Nju Orleans 99:113

Čikago - Atlanta 104:124

Memfis - San Antonio 119:131

Mineosta - Detroit 111:101

Denver - Sakramento 122:124 (produžetak)

Portland - Juta 100:120

Finiks - Dalas 106:102

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Bobi Marjanović snimio Dončića kako peva

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički izvukao bod u 85 minutu protiv Radničkog iz Kragujevca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA