"Srećan sam što treniram tako skromnog superstara": Meloun govorio o Jokiću pred početak NBA lige

 
  • 3

Strateg Nagetsa, očekivano, imao je samo reči hvale za srpskog košarkaša

NBA liga se nakon nekoliko meseci pauze vraća na male ekrane. Sa nestrpljenjem očekujemo Denverovu prvu utakmicu u novoj sezoni, koja će se igrati u noći između srede i četvrtka protiv Sakramento Kingsa. Naravno, Jokićev tim je apsolutni favorit da dođe do pobede.

A početak sezone bio je povod za trenera ekipe Majkla Melouna da se podseti Jokićevog dolaska u klub. Kaže da u početku nije verovato da će srpski košarkaš napraviti karijeru kakvu trenutno ima.

- Sećam se prvog leta kada sam došao. Draftovali smo Emanuela Mudieja i išli u Las Vegas na Letnju ligu. Bili su tu još Heris i Jokić, a Jokić nije uradio nijednu stvar na toj Letnjoj ligi zbog koje bih mogao da pomislim da će biti MVP kandidat. Nijednu – podvukao je Meloun.

Međutim, Jokić se brzo zainatio i krenuo je da igra sve bolje i bolje. Ne treba napominjati da je trenutno lider svoje ekipe.

- Posvetio se ulasku u formu, izgubio je 15 kilograma i onda u ruki sezoni se videla njegova sjajna ličnost. Zabavljao se, postao je Džoker. Ali utakmica koju ću uvek pamtiti u njegovoj ruki sezoni je meč sa San Antonijom protiv Tima Dankana, gde je imao 26 poena, 13 skokova i osam asistencija. Tada sam pomislio da će biti poseban igrač – kaže strateg Nagetsa.

I pored svih uspeha, milionskog ugovora i mnogo čega drugog, Jokić se nije promenio. Tako bar tvrdi njegov trener.

- Ono što volim u vezi sa njim je da se nije promenio. Svi su mislili da će se promeniti kada potpiše veliki ugovor, zbog toga kako novac menja ljude. Nikola je ista osob kao prvog dana kada sam ga sreo – skroman, zabavan i inteligentan. Srećan sam što treniram tako skromnog superstara – govori Meloun.

Zaključuje da je prisustvo Jokića na treninzima od ključnog značaja za građenje hemije u ekipi. Srpski košarkaš diže atmosferu, priča sa svima i preuzima ulogu lidera kada god je to potrebno.

- Bez obzira da li je zagrevanje, trening šuta, tri na tri, pik-en-rol, pet na pet, Nikola sve radi naporno. Kada tvoj najbolji igrač daje takav primer svakog dana, onda možeš da tražiš i više od toga. Imamo mlad tim i srećni smo što imamo Nikolu kao superstara koji će biti lider i uzor za sve nove igrače. Sviđa mi se što je Nikola voljan da svake godine preuzima sve veću, lidersku ulogu – zaključio je trener Denvera.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlajko

    22. decembar 2020 | 16:24

    Gispidine Meloun vi neznate sta su tudjmanovci.Aka ne potice od njih niko je i nista a mi Srbi postujemo svakog srpskog igraca

  • X

    23. decembar 2020 | 00:07

    Мишко је стварно од меге направио прави бренд!Очекујем ове године финале Аба и могући прстен!Од срца им то желим,желим то јер хоћу да лигу освајају СРБИ и по неки амер а не амери и неки СРБИН како је у ККП И ФМП,Мега има бољег тренера и од ККП И ФМП,Владе је господин,приземан човек,желим му поново прстен,Мишко само гурај!!За две године да гледамо Симоновића и Петрушева на драфту а и да их гледамо 2023 на СП,Влади желим све трофеје ове године,желим да и партизан и звезда све трофеје изгубе и да ставе прст на чело зашто је то тако!Желим да за пар година да Српски играчи не гледају име клуба већ квалитет!Мега ако овако настави биће квалитетнија и од ККП и од ФМП живи били па видели.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA