Javor je Zvezdina noćna mora: Slovenac "zažmurio" na faul Spanulisa i "rešio" meč, brljao je od 1/4

 
 ≫ 
  • 46

Slovenački sudija se nije proslavio, ponovio se scenario od pre tri godine kada su na terenu bili isti akteri, sa istim poražavajućim ishodom po Beograđane

Košarkaši Crvene zvezde imali su još jedno gorko iskustvo sa Olimpijakosom, ali i sa slovenačkim sudijom Damirom Javorom, koji im je, kao i pre tri godine na meču sa Atinjanima u Beogradu, presudio i u četvrtak protiv istog rivala.

Dakle, istorija se ponovila, nažalost: Olimpijakos je savladao Beograđane u tesnoj završnici, uz kontroverzne odluke Slovenca i njegovih pomoćnika, a ovog puta je, čini se, prevazišao sve prethodne loše arbitraže.

Niz neverovatnih situacija videli smo u "Pioniru" u režiji elitnih arbitara, većina je bila na štetu Obradovićevog tima, a sudijska trojka je još u prvoj deonici nekim sitnijim previdima počela da izaziva nevericu, da bi do kraja meča to već bio bes igrača i klupe crveno-belih.

damir javor Sudija Javor u pratnji obezbeđenja na jednoj od ranijih utakmica Zvezde Foto: MN Press

Izdvojili smo ovde tri situacije, živo svedočanstvo diletantizma delilaca pravde, od kojih je jedna odnela prevagu na stranu Atinjana - u pitanju je ključna akcija i poeni Printezisa za pobedu u poslednjim sekundama.

Situacija 1:

Lojd u prodoru, igrač Olimpijkosa ga očigledno udara po ruci, sudije ne vide i ništa ne sviraju.

Situacija 2:

Olimpijakosu je upisana trojka posle poena Slukasa iz vrlo teške pozicije, lopta je ušla o tablu, ali je plej gostiju ispalio šut u momentu kada je sa obe noge bio unutar luka za tri poena - dakle nema ni govora o trojci. Ipak, sudije su tek nekoliko minuta kasnije,  posle konstantnog negodovanja sa klupe Zvezde, pregledale snimak i oduzeli gostima poen.

kostas slukas Foto: sportklub

Situacija 3:

Trenutak odluke i vrhunac sudijske lakrdije. Pri rezultatu 79:79, na osam sekundi pre kraja, gosti ubacuju loptu sa strane, u borbi za poziciju Spanulis uleće u Lazića, gura ga sa obe ruke, ovaj pada i gosti dolaze do "viška" u toj akciji. Printezis koristi brzinu, prolazi pored O'Brajanta, pogađa i biva fauliran - za pobedu Atinjana.

Sudije su procenile da je Spanulisov start bio regularan - pogledajte i sami.

Video: Kilibarda o košarkaškim utakmicama Partizana: Od 94-te sam redovna u Pioniru

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    11. decembar 2020 | 07:32

    Stvarno vas niko ne voli.Zasto??Mozda ste malo I vi krivi ili ste prepotentni ili mislite da ste visoko letaci a vi ste samo osrednji tim sa Covicem koji misli da mozeda radi kao u ABA ligi,sta hoce.Stop.

  • Marko

    11. decembar 2020 | 08:02

    Gde je beron da napravi 5 koraka za titulu.tad niste kukali????bicete u top 3 odpozadi

  • Pakistanac

    11. decembar 2020 | 08:12

    Svirali su Grcima tri licne u napadu u zadnja dva minuta,pa sto niste to iskoristili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA