Odbio 34 miliona dolara, a razaraju ga povrede: Hejvord ide iz Bostona, ali ima dobru računicu

 
 ≫ 
  • 0

Krilni košarkaš Boston Seltiksa Gordon Hejvord odbio je ugovornu opciju Bostona za 34,1 milion dolara u predstojećoj sezoni NBA lige

Pretpostavlja se da je Hejvord to učinio jer hoće da ide dalje, budući da u Bostonu nije ispunio očekivanja koja je imao kada je došao u Masačusets.

Hejvord će se oprobati na tržištu slobodnih agenata i, kako javljaju američki mediji, sva je prilika da će probati da se udomi u Indijana Pejsersima.

Tako bar tvrdi Mark Stajn, mada su i Njujork Niksi zainteresovani za nekada odlično krilo, koje mogu da potpišu jer za to imaju prostora u seleri kepu.

Teoretski, Hejvord bi mogao da ostane u Seltiksima, ali je izvesno da bi bio zamena Džejsonu Tejtumu koji stasava kao sve ozbiljniji igrač na poziciji trojke.

Okosnicu spoljne linije Seltiksa uz Tejtuma čini i Džejlen Braun, pa će Hejvord možda formalno i potpisati ugovor sa "Keltima", ali će onda biti trejdovan.

Očekuje se da će Pejsersi moći da ponude Hejvordu oko 100 miliona dolara za četiri sezone, što je značajno manje nego što bi sada (bar gledano po sezoni) dobio u Bostonu.

Jedan od glavnih faktora ove selidbe bi, lično za Gordona, bila i činjenica da je on iz Indijane. Povrh svega, Pejsersi bi eventualno mogli da ponude Bostonu Majlsa Tarnera.

Centar Indijane se godinama unazad profilisao kao defanzivna i atletska "petica" koja svoju igru unapređuje tako što joj dodaje i šut sa distance.

Ovo bi za Boston bio bolji posao, ako se ima u vidu da se Hejvord povredio teško već na prvoj utakmici 2017. godine, da bi u sezoni 2018/2019 odigrao svega 18, a prošle sezone svega 52 utakmice regularnog dela sezone.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Video: Milojević pred derbi govorio o povredama i sastavu: "Zvezda i Partizan su favoriti za titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA