Miljeniku Grobara "mastan" ugovor: Bertans ostaje u Vašingtonu, a Kampaco stiže kod Jokića

 
 ≫ 
  • 1

Jokiću stiže pojačanje na spoljnim pozicijama, Vašington ne pušta Letonca

Davis Bertansletonski košarkaš i nekadašnji miljenik navijača Partizana u eri Duška Vujoševića, ostaje u Vašington Vizardsima.

Adrijan Vojnarovski objavio je da je Bertans dogovorio masivan ugovor na pet godina i 80 miliona dolara, čime se 42. pik sa drafta 2011. godine obezbedio praktično do svoje 32, 33. godine.

Davis trenutno ima 28 i predstavljaće "tešku artiljeriju" koja bi trebalo da širi odbranu rivala jer je poznato koliko dobro u serijama ume da šutira trojke.

Letonac je to činio u izvanrednim procentima u, ubedljivo najboljoj, prošloj NBA sezoni, u dresu Vašington Vizardsa.

Igrajući za tim iz prestonice Sjedinjenih Država imao je 15,4 poena, 4,5 skokova, 1,7 asistencija i sve je to garnirao sa 42,4 posto šuta za tri poena.

Treba imati u vidu da je tokom tri sezone pre prošle, igrajući za San Antonio Sparse postepeno povećavao broj poena u proseku sa 4,5 na 5,9 i onda na ravno osam.

S druge strane, u Denver stiže Fakundo Kampaco za koga je objavljeno da je dogovorio dvogodišnji ugovor tako da će Nagetsi dobiti dobrog organizatora igre za narednu sezonu.

Sve to će Nagetsi morati da isprate i u odbrani, jer je upravo ovaj segment škripao u nekim bitnim momentima kada su se lomili mečevi prethodne sezone u NBA ligi.

U njoj je tim iz Kolorada završio svoje putešestvije u finalu Zapada porazom od Los Anđeles Lejkersa koji su se ispostavili kao kasniji šampioni, posle trijumfa nad Majami Hitom.

Kada je reč o Bertansu, podsećamo da se posle početaka u Letoniji, on igrački afirmisao ponajviše u Olimpiji iz Ljubljane i Partizanu od 2012. do 2014. godine.

Više puta je nakon toga isticao koliko podržava crno-bele, sa kojima je, uz Bogdana Bogdanovića osvajao titule u domaćem šampionatu Srbije, ali i ABA ligi.

Partizan se malo uzdigao pred pauzu pobedama nad Mačvom i Spartakom, a danas (16.00) ga očekuje duel s ove sezone odličnim Proleterom, timom koji već sedam kola ne zna za poraz. Kvota na keca je 1,25, a na duplu šansu X2 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Proleter Novi Sad.

Video: Sporne odluke sudija: Da li je Džejms blokirao Mareja ili napravio faul

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • denver

    21. novembar 2020 | 14:43

    Denver bez Granta je nista, kakav kampaco, denveru treba jak igrac u reketu i jak igrac spolja plus jos jedna dobra rezerva spolja na poziciji 3 ili na poziciji 4 unutar linije 7.25,steta dobar je bio dzeremi grant,a i onaj majk ili malik bizli je bio dobar pa su ga prosle sezone prodali minesoti..steta, prave greske a mogu da osvajaju titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA