≫ 

Partizan olako prokockao +14 i jedva iščupao pobedu: Miler-Mekintajer rešio dramu sa Huventudom!

Od komotne, do dramatične završnice meča

  • 64
KK PARtizan - ZADar, Aba Abba Liga Foto: Aba-liga.com/Partizan NIS

Košarkaši Partizana  pobedili su Huventud sa 78:75 u meču šestog kola grupe A Evrokupa i revanširali su se španskom predstavniku za septembarski poraz u Badaloni (85:82).

Crno-beli su u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu upisali četvrtu pobedu iz sedam odigranih utakmica, dok je Huventud i dalje bolji sa pet pobeda i dva poraza.

Utakmica je rešena dobrom odbranom igrača Partizana u presudnim trenucima i poenima Kodija Miler-Mekintajera na pola minuta pre kraja.

Miler-Mekintajer je pokupio loptu i položio loptu u kontri za 76:72, posle promašene trojke Ferana Basasa za vođstvo Huventuda. Time je stavio tačku na horor četvrtinu crno-belih u kojoj su umalo greškama prosuli sve što su gradili u prethodne tri.

Treba u toj četvrtini izdvojiti Rašona Tomasa i njegovu rolu, jer je skakao kako pod svojim, tako i pod protivničkim košem kada je Huventud bio u velikom naletu i stigao veliku prednost Partizana.

Crno-beli su se kockali sa pobedom, jer su od +14 i 66:52 na startu četvrte četvrtine, dopustili sebi da ih, u jeku dobre šuterske serije, Huventud svede na samo dva poseda tri i po minuta pred kraj.

Srećom po njih, serije Huventuda je tajm-autima sekao Sašo Filipovski koji je time prekidao krize svojih igrača koji su do kraja imali i sreće.

Najefikasniji je kod pobednika bio Nemanja Gordić sa 16 poena i četiri asistencije, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13 poena i tri asistencije, Rašon Tomas je ubacio 11 poena i imao je pet skokova, dok je Nemanja Dangubić ubacio deset poena.

U poraženom sastavu se istakao Šon Doson sa 19 poena, a po 16 su imali Ćabi Lopez-Arostegi i Vladimir Brodzijanski.

Prvo poluvreme moglo je da prođe i znatno bolje za Partizan. Solidna odbrana crno-belih iznudila je osam izgubljenih lopti Huventuda i seckala je ritam španskog predstavnika tek toliko da ne može da se odlepi i u periodima kada je vodio.

A gosti su startovali moćno i posle trojke Šona Dosona i Ćabija Lopez-Arostegija vodili su 7:2. Čuvali su prednost sve do koša Nikole Jankovića na startu druge deonice za 20:19.

Vil Mozli je prethodno, tokom prvog perioda izjednačio na 14:14, a Rašon Tomas je promašio dva bacanja za prvo vođstvo.

kodi miler mekintajer Foto: MN Press

Na prelazu između prve i druge četvrtine Partizan je napravio seriju 10:0, od 19:16 za Huventud, do 26:19 za domaćina i to će se ispostaviti ključnom serijom tog dela igre.

Crno-beli su isprva pokušavali pronađu rešenja iznutra, gde se Nikola Janković nije najbolje snalazio.

To se malo popravilo sa Vilom Mozlijem i Rašonom Tomasom, a kada se i Janković razigrao, crno-beli su u više navrata poentirali iz reketa, uslovno rečeno, lake poene ili odbitke posle promašaja.

Nemanja Gordić Foto: Marko Jovanović

Ofanzivnim skokovima (9:4) pravili su probleme gostima, koji su postepeno počeli da gube rešenja i za Nemanju Dangubića i Kodija Miler-Mekintajera.

Uprkos lošem šutu za tri poena i svega jednoj trojci iz osam pokušaja, Partizan je postepeno šutem za dva gradio prednost i sa skoro 60 posto uspešnosti iznutra uspevao da se odlepi.

Huventud je imao dva glavna oružja u Lopez-Arostegiju i Vladimiru Brodzijanskom, koji su igrom na nekoliko metara od koša postigli dobar deo svojih poena do drugog poluvremena.

Iako je Brodzijanski bio dobar i u piku, ali i kada je sam kreirao na niskom postu, Huventud je šutnuo više trojki od Partizana i tu je tražio neki napadački balans.

Shodno tome, od 12 šuteva pogodio je četiri u prvom delu igre, što svejedno nije bilo dovoljno da parira za nijansu boljem rivalu u početnih 20 minuta.

Drugi deo počeo je trojkama Zagorca i Miler-Mekintajera koji su odveli Partizan na +13 na startu treće četrvrtine.

Međutim, te dve trojke su ih malo opustile, pa je odbrana bila nešto labavija, a ruka slobodnija i kod Pejdža i kod Gordića, pa je Huventud promašaje spolja kaznio trojkom Alberta Venture, a poenima Brodzijanskog sa penala i Dosona iz prodora vratio -6 na 51:45, dva minuta pre kraja treće deonice.

Sašo Filipovski je tada pozvao tajm-aut i malo trgao svoje igrače iz letargije. Odgovor je stigao u vidu ekspresnih trojki Pejdža i Gordića.

Partizan je posle toga četvrtinu priveo kraju pogotkom od obruča Gordića koji je bio lider ekipe pred četvrtu četvrtinu, dok je njegov tim bio u prednosti 63:49.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Četvrta deonica protekla je u strašnoj igri Šona Dosona. Preuzeo je odgovornost i počeo da pogađa sve što bi šutnuo i bio je najzaslužniji što je Huventud sredinom četvrte četvrtine stigao do 68:61.

Tada je na scenu stupio Tomas koji je malo iznivelisao pad svog tima i poenima posle ofanzivnog skoka i iznuđenog faula odveo svoj tim na +9.

Ipak, ovo nije bila dovoljna opomena crno-belima. Basas je ubacio trojku, nadovezali su se Lopez-Arostegi i Konor Morgan koji je trojkom uneo potpunu neizvesnot u meč na 74:72 za Partizan.

Partizan u tom trenutku već uveliko nije mogao da stegne odbranu jer je posle samo dva i po minuta četvrte deonice izašao iz bonusa, pa je sva sreća što Basas nije pogodio trojku za 75:74, 33 sekunde pre kraja meča.

Kada taj šut nije ušao, Miler-Mekintajer se najbrže snašao i poentirao u kontri za pobedu, koju je Partizan na kraju veoma teško zaradio.

Četvrta četvrtina:

Sašo Filipovski Foto: Partizan Nis

40. minut - Promašaj Basasa za tri i vođstvo Huventuda, kontra Miler-Mekintajera i poeni za 76:72. Partizan do kraja rešava meč u svoju korist - 78:75.

39. minut - Serija Huventuda i trojka Morgana za 74:72, Partizan na samo dva poena prednosti.

38. minut - Poeni Lopez-Arostegija, flouterom prebacuje Mozlija. Miler-Mekintajer gubi loptu. Konor Morgan pogađa jedno od dva bacnja - 72:67. Brutalno kucanje Mozlija - 74:67 za Partizan.

37. minut - Promašaj Dangubića za tri, ali Rašon Tomas skače u napadu! Fauliran je na šutu - 72:64.

36. minut - Pejdž i Janković ne rešavaju napad, Pejdž seče loptu u napadu Huventuda. Feran Basas daje trojku u najgorem trenutku - 70:64 za Partizan.

KK Trento - KK Partizan Foto: MN press

35. minut - Huventud poentira preko Birgandera, konačno prekida seriju gostiju Tomas prodorom uz čeonu liniju - 70:61. Tomas zatim brani Brodzijanskog.

34. minut - Faul Basasa, pa opet koraci Dangubića i novi poeni Dosona. Šon teroriše Partizan u ovim trenucima - 68:59 za crno-bele.

33. minut - Koraci Dangubića, pa njegov faul, Partizan je već izašao iz bonusa posle dva minuta i 20 sekundi. Poeni Dosona - 68:57.

32. minut - Nova trojka Huventuda, opet Doson, ali onda i poeni za Nikolu Jankovića - 68:55 za Partizan.

31. minut - Trojka Dosona, ali trojka i Gordića! Partizan čuva prednost na startu četvrte deonice - 66:52.

Treća četvrtina:

Nemanja Gordić Foto: Marko Jovanović

30. minut - Koš Brodzijanskog iz uigrane akcije, a onda i alej-up veza Gordića i Mozlija, 59:47. Lopez-Arostegi to smanjuje košem za 59:49. Oba bacanja pogađa Gordić, 61:49.  Novi koš Gordića sa zvukom sirene - 63:49 za Partizan.

29. minut - Trojke Pejdža i Gordića! Partizan opet ima 57:45.

28. minut - Novi poeni Brodzijanskog sa penala, Gordić ne daje trojku. Doson kroz prazan reket prolazi do obruča i opet Filipovski zove tajm-aut, 51:45.

27. minut - Serija Huventuda posle poena Brodzijanskog i smanjena prednost srpskog kluba, 49:41. Vratio je dvocifrenu prednost Dangubić - 51:41.

26. minut - Nije pogodio Pejdž za tri, ali jeste Albert Ventura za Huventud - 49:39 za domaćine.

Novica Veličković, Nikola Janković, Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

25. minut - Kodi Miler-Mekintajer daje novu trojku za crno-bele! Sve ono što nije prolazilo u prvom delu, sada prolazi, 49:36. Čvrsta odbrana opet na Brodzijanskom.

24. minut - Nema pogotka Zagorca za tri poena, ali ni Miler-Mekintajera za dva. Janković je prethodno uhvatio novi ofanzivni skok.

23. minut - Čvrsta odbrana i nova izgubljena lopta gostiju. Basas hoće da baci alej-up saigraču ali greši u koracima. Zagorac trojkom sa zvukom sirene u napadu donosi Partizanu +10! Domaćin vodi 46:36.

22. minut - Izgubljena lopta crno-belih i promašaj gostiju, te dobar skok Tomasa koji u napadu prolazi na drugi obruč i iznuđuje faul Birgandera, 43:36 za domaće.

21. minut - Rani faul i slobodna bacanja za Jankovića, nijedno nije iskoristio. Lopez-Arostegi je to kaznio trojkom - 41:36 za Partizan.

Druga četvrtina:

20. minut - Loš napad Partizana i kontra Basasa i realizacija Lopez-Arostegija, 39:33. Dangubić promašuje otvorenu trojku, ali se odbija lopta Miler-Mekintajeru koji ide na koš i biva fauliran - 41:33 za Partizan. Doson gubi loptu, Dangubić je krade i dobija prekršaj, ali Mekintajer ne pogađa trojku za preostale tri i po sekunde.

19. minut - Basas faulira Miler-Mekintajera, a ovaj ne greši sa linije bacanja, 37:31. Promašio je Brodzijanski, Kodi je povukao kontru, u reket se odlično ubacio Dangubić i Miler-Mekintajer ga je pronašao - 39:31 za Partizan.

18. minut - Dangubić dobija faul od Lopez-Arostegija i pogađa oba penala, 35:29. Kuca Brodzijanski koji najviše pravi problema odbrani srpskog kluba, bilo posle pika ili iz solo rešenja. Tomas pravi faul u napadu - 35:31 za crno-bele.

17. minut - Gordić ide na obruč i probija odbranu rivala. Dobre reakcije u odbrani Jankovića i Tomasa. Parado pogađa flouter - 33:29 za Partizan.

16. minut - Pejdž ne prolazi s poludistance, greši i Brodzijanski. Gordić organizuje npad i igra pik sa Jankovićem, Nikola šalje povratnu za Pejdža a ovaj promašuje otvorenu trojku.

15. minut - Koš Gordića sa zadrškom, Trifunović ovog puta hvata skok u odbrani i ide na koš rivala. Dobija bananu, ali ga ispravlja Janković - 31:24 za Partizan. Smanuje to Brodzijanski brzon trojkom - 31:27.

14. minut - Dva promašaja Trifunovića, prvo otvorena trojka, onda i flouter. Uhvatio je Uroš skok u napadu i dobio faul. Međutim, ni sa linije penala nije mogao da pogodi iz prve - 27:24 vode domaćini.

13. minut - Poeni Tomasa uz faul! Pogodio je i dodatno bacanje, Partizan nije iskoristio sledeći napad a sada Doson i Basas vezuju pet poena za Špance - 26:24 za Partizan.

12. minut - Trojka Pejdža! Prva za Partizan. Ukradena lopta Tomasa zatim, pa njegova "cigla" sa trojke iz ćoška. Dobra odbrana Partizana i malo sreće, jer je Basas proklizao i izgubio novu loptu Huventuda - 23:19 vode crno-beli.

11. minut - Partizan vodi! Janković je pogodio pod košem Huventuda, dok su crno-beli u odbrani naterali Birgandera na napravi korake - 20:19 za srpski tim.

Prva četvrtina:

Partizan - Uniks Foto: MN Press

10. minut - Brodzijanski rešava napad Huventuda, Gordić ne pogađa s poludistance, a Birgander je polovičan s linije bacanja. Sa zvukom sirene pogodio je Gordić polaganje od table - 19:18 za Huventud.

9. minut - Partizan mogao da povede. Konor Morgan faulira Tomasa, ali visoki igrač crno-belih promašuje oba slobodna bacanja. Na drugoj strani je svoja bacanja iskoristio Lopez-Arostegi - 16:14. Tomas je lepo "zazidao" u sledećem napadu - 16:16.

8. minut - Birgander posle faula Mozlija povećava prednost, ali Dangubić lepo prodire sa trojke do obruča, 14:12. Tomas pokušava da prođe do koša i promašuje, ispravlja ga Vil Mozli - 14:14.

7. minut - Dangubić posle brzog koša Šona Dosona poravnava na 10:10, ali onda Lopez-Arostegi ubacuje trojku - 13:10 za Huventud.

6. minut - Nije pogodio trojku Lopez-Arostegi, otvara kontru Miler Mekintajeru za "koust tu koust" akciju i polaganje za 8:8.

5. minut - Zagorac smanjuje prednost Huventuda, Vladimir Brodzijanski na liniji penala posle faula Jankovića - 8:6 za goste.

4. minut - Blokiran Janković, posle izgubljene lopte. Centru Partizana meč nije dobro počeo, ali nisu ni Španci idealni u napadu.

3. minut - Pogađa i Lopez-Arostegi za +5 u korist Španaca, smanjuje to Kodi Miler-Mekintajer u kontri posle izgubljene lopte Dosona - 7:4 za Huventud.

2. minut - Huventud bolje otvara meč, pa trojkom Dosona posle jednog promašaja i ofanzivnog skoka odlazi na 5:2.

1. minut - Zakucavanjem Konora Morgana Huventud otvara meč, na drugoj strani promašuje Janković, ali ga posle ofanzivnog skoka ispravlja Rade Zagorac - 2:2.

Video: Košarkaš Igokee fintom izbcio Veličkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    19. novembar 2020 | 22:52

    Kako je lepo kad vidis da FMP 2 tj. cokijev privatni klub prati sampiona Evrope.

  • Draksa

    19. novembar 2020 | 22:32

    Lepo je videti kad se sastanu dva kluba sa titulama prvaka Evrope, odlicna kosarka, dok neki gledaju tamo neke nebitne klubove za koje svet kosarke nije ni cuo. Bravo Ctno - Beli 🏴🏳️🏴🏳️🏴

  • Nusknvp

    19. novembar 2020 | 22:26

    FmP nek skine gace za vikend

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA