Harden i Vestbruk idu iz Hjustona jer vlasnik Roketsa podržava Donalda Trampa

 
  • 2

Zvezde Hjuston Roketsa Džejms Harden pored odlaska trenera i generalnog menadžera imaju još jedan razlog zašto odlaze iz Roketsa - vlasnika Tilmana Fertitu

Deril Mori, GM "Raketa" je otišao, isto se desilo i sa trenerom Majkom D'Entonijem i kada je postalo poznato da Harden razmišlja o odlasku posle osam godina, američki mediji su zaključili da je to jer ne želi da kreće opet "od nule" sa novim trenerom i GM-om.

Nekoliko dana kasnije osvanula je i informacija koju prenosi "Jahu" sports, a to je da Harden i Rasel Vestbruk žele da idu i zbog toga što vlasnik Roketsa Tilman Fertita podržava Donalda Trampa.

Tramp se borio za drugi mandat u "Beloj kući" sa Džoom Bajdenom u jednom od najčudnijih izbornih ciklusa i to se očito nije svidelo zvezdama Hjustona.

Tilmanova politička uverenja su izazvala revolt među igračima i, mada su Harden i Vestbruk na konkretan način izrazili svoj revolt, i ostali igrači su vrlo nezadovoljni.

Fertita je donirao Trampu i republikancima oko 100.000 dolara samo ove godine, a 35.000 je išlo kampanji "Trampova pobeda", 35.000 Republikanskom nacionalnom komitetu i 35.000 Nacionalnom republikanskom senatorskom komitetu.

Doduše, Fertita se distancirao od Trampovih tvrdnji da NBA ne treba da bude politički angažovana organizacija u jednom intervjuu u avgustu.

- Svako kao jedinka ima pravo na političko uverenje. Svako ima to i ne znam zašto je to izjavio. Razočaran sam jer je svako danas donekle politički aktivan. Svi moramo da radimo na tim pitanjima - rekao je tada Fertita.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    18. novembar 2020 | 19:14

    Nista nisi postigao u zadnje 10 godina svakako ni harden ni vestbrook .pa mozete slobodno ici.

  • ime

    19. novembar 2020 | 18:46

    Ako mene pitate Harden u Filu/Majami, Vestbruk u Nikse/Sarlot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA