Burna noć u NBA: Harden odbio istorijski ugovor sa Hjustonom, ide kod Durenta i Irvinga!

 
 
 ≫ 
  • 3

Brada je svestan da mu vreme prolazi u traganju za titulom, ide na sigurniju opciju od ostanka u Roketsima

Dileme više nema - lider, najbolji igrač i strelac Hjuston Roketsa Džejms Harden zatražio je od menadžmenta Teksašana trejd, a njegova ciljana destinacija, jedio o čemu razmišlja, su Bruklin Netsi.

Mahom svi američki mediji su objavili ovu informaciju kao "top temu", navodi se da je Harden odustao čak i od istorijskog ugovora sa Hjustonom, novog i "debelo" pojačanog, samo da bi se pridružio svom nekadašnjem saigraču iz Oklahome Kevinu Durentu, i Kajriju Irvingu u Bruklinu, kako bi konačno imao veće šanse da uzme titulu, jer sa Roketsima - nije išlo!

Harden je već neko vreme bio u pregovorima sa Bruklinom, sa Kajrijem i Durentom posebno, prihvatio je njihov poziv, ali je na to dobio odgovor Hjustona kao poslednji pokušaj da ga zadrže: ponudu života da ostane - dvogodišnji ugovor, produžetag aktuelnog, vredan 103 miliona dolara!

Da je prihvatio, postao bi prvi igrač u istoriji NBA sa 50 miliona evra ugovorom po sezoni, ali je glatko odbio, jer sada želi samo titulu. Novca ima u izobilju. Naravno da će u Bruklinu, ako dođe do trejda, igrati za znatno nižu platu što mu u ovom momentu nije remetilački faktor da se pridruži ekipi sa kojom će postati možda i glavni kandidat za titulu.

Džejms Harden Foto: Tanjug/AP

Zapravo, ponuda Hjustona i dalje stoji, Teksašani žive u ubeđenju da će to biti dovoljno da se Harden ipak predomisli i ostane, ali to će, navode američki mediji, biti teško izvodljiv posao, jer se Harden već odlučio i nema nameru da se predomišlja.

Jasno je i njemu, sa 31 godinom mora da hvata jedan od poslednjih vozova da se zaleti na titulu, želi da bude deo super tima, a Bruklin sa njim to svakako može da bude.

Harden je od 2012. godine član Hjustona.

Podsetimo, pre Hardena trejd je zatražio i Rasel Vestbruk, pa će, kako stvari stoje, Roketsi narednu sezonu krenuti u potpuno izmenjenom sastavu, bez dvojice udarnih napadačkih pesnica.

Video: Bradonja zakucao preko Kralja: Sjajan potez Hardena protiv Lebrona Džejmsa

(Telegraf.rs)

Video: Milojević pred derbi govorio o povredama i sastavu: "Zvezda i Partizan su favoriti za titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mls

    17. novembar 2020 | 08:06

    Ko ovog uzme, pleofa se neće naigrati

  • ...

    17. novembar 2020 | 12:18

    Za razliku od krisa pola on bar hoce prsten,pare ne...mislim bice ih ali prsten na 1.mestu.to mi je logicnije od Pola

  • ime

    17. novembar 2020 | 08:07

    Ako mene pitate, Fila ili Majami

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA