"Odlazak Amfilohija je nenadoknadiv gubitak": Bodiroga sa setom govorio o pokojnom vladiki

 
 ≫ 
  • 0

Dirljive reči proslavljenog košarkaša

U moru vernika i poštovalaca pokojnog vladike Amfilohija koji su stigli na njegovu sahranu izdvojio se i Dejan Bodiroga, proslavljeni košarkaš, vernik i dobrotvor.

On je istakao da je došao kako bi se poklonio preminulom vladiki crnogorsko-primorskom kao čoveku od velikog značaja za veru i narod ovih prostora.

- Došli smo da se poklonimo velikom duhovniku, duhovnoj gromadi, velikom čoveku, za sve ono što je uradio za Srpsku pravoslavnu crkvu i za srpski narod. Ne samo ovde u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog identiteta i srpske crkve, već za sve nas Srbe. Velika ličnost, izuzetan čovek u svakom smislu. Velika mi je čast što sam ovde da se poklonimo i ispratimo ga zajedno na večni počinak - rekao je Bodiroga.

Usledilo je pitanje o tome koliki je gubitak za srpski narod smrt Amfilohija Radovića, a Bodiroga ga je pre kraja pitanja počeo sa emotivnim odgovorom:

- Nenadoknadiv je... Svi znamo koliko je bio cenjen, ne samo u pravoslavnom, nego u celom hrišćanskom svetu i jedan od najcenjenih naših duhovnika. Zato je gubitak nenadoknadiv - zaključio je Bodiroga.

Video: Matija Bećković: Crna Gora sada ima svoja tri jerarha a jedan od njih je Amfilohije

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA