Kraljevski režim: Lebron jede pet obroka dnevno, pije najbolja vina, a na telo troši 1,5 mil. dolara

 
 ≫ 
  • 5

Najbolji igrač Lejkersa trenira naporno, ali zna i da uživa u životu

Lebron Džejms po mnogima možda u top 5 najbolja igrača svih vremena igra svoje 10 finale NBA lige. Ovo mu je 17. sezona, ima 35 godina, a igra možda i bolje nego ranije i osvojio je tri NBA titule.

Iako je jedan od retkih NBA igrača koji nije završio koledž, odlično zna da ulaže u biznis. Njegova imovina procenjuje se na 480 miliona dolara. U NBA ligi je 17 godina, a već sad je zaradio za sto života.

Mnogi se čude zašto nije već otišao u penziju, zašto forsira svoje tijelo u 35. godini života u ludom ritmu kojeg nameće NBA liga. Ali, njemu nije do novca. Nije mu ni do slave. Želi ostaviti nasleđe u NBA ligi i ostati zapamćen kao jedan od najboljih u istoriji.

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Ali, šta je tajna njegove dugovečnosti? Pre nekoliko godina Lebron Džejmss ležao je na parketu tokom gotovo svakog 'time-outa' Klivlend Kavalirsa prekriven peškirom da niko ne vidi njegov očaj. "Kralj Džejms" tada je razmišljao o Lariju Birdu i Stivu Nešu dvojici NBA legendi koji su u svojim 30-ima imali velikih teškoća s leđima.

Njegov učinak na terenu je počeo da opada, a njegove ozbiljne probleme s leđima personifikovala je jedna statistička kategorija - zakucao je samo 88 puta. U karijeri nikad manje. Sezonu ranije zakucao je 134 puta.

Shvatio je da njegova karijera mogla završiti puno ranije nego je planirao pa je u pomoć pozvao biomehaničara Donija Raimona koji mu je pomogao da izleči probleme s leđima, pa je zato Džejms njemu u čast često nosi šiltericu s logom Nejvi sil (Navy SEALS-a.)

Raimon je 15 godina bio član glavne specijalne jedinice američke ratne mornarice. Kad je prilikom iskakanja padobranom ozlijedio vrat, Raimon se okrenuo biomehanici.

 
 
 
View this post on Instagram
Beyond Blessed!! 🙏🏾 #ThekidfromAKRON🤴🏾 #StriveforGREATNESS🚀 #JAMESGang👑A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Sa Džejmsom vežba u hodnicima dvorana pre svakog treninga i utakmice, a njihova videa postala su vrlo tražena. Lebron se poslednjih godina potpuno okrenuo brizi prema telu. Na godinu potroši više od milion i po dolara kako bi fizički uvek bio besprekoran.

Koristi se krioterapijom, hiperbaričnom komorom, ide na privatne tretmane, često nosi i posebne čizme za što brži i bolji oporavak.

Nije, međutim, sve u novcu, on ulaže i jako puno vremena i truda da bi bio fizički spreman. Dolazi četiri sata pre svake utakmice kako bi se zagrejao, a ostaje i satima nakon utakmice kako bi oporavio svoje telo od napora.

- Svaki dan radim na svoem telu. Ili sam na nekom tretmanu, ili sam u teretani. Podižem snagu tokom sezone dok drugi polako počinju padati. Tokom utakmica raspoređujem snagu, pokušavam više biti koristan nego fizički dominantan. Nakon 17 sezona u NBA-u to ti nekako dođe u glavu - kaže Džejms.

 
 
 
View this post on Instagram
How @laddersport all began 🚀💪🏾👑A post shared by LeBron James (@kingjames) on

- Pitajze ga šta jede za doručak. Za doručak pojede pet francuskih tostova, 'okupa' ih u sirupu sa jagodama i bananama. Zatim pojede omlet od četiri jaja, a onda j*beno zakucava preko čoveka. Nema nikakvog smisla - rekao je centar Klivlenda i bivši saigrač Lebrona Džejms (35), Tristan Tompson (28) za The Athletic.

Lebron Džejms ishrana Printskrin: Twitter

Osim hrane, Lebron uživa i u piću. Gotovo svaki dan pije vrhunska vina, a većinom je reč o crnim vinima. Dobar je poznavatelj vina, a naravno da i on neće piti svašta.

On je umeren u svemu osim u treningu, tu je "ludak" koji daje sve od sebe. Ove sezone je prosječno zabijao 25.3 koša po utakmici, ali imao i čak deset asistencija i osam skokova. A sada sa svojim Lejkersima lovi svoju četvrtu titulu u desetom finalu.

I zato se isplatilo svako buđenje u tri ujutro, svaki naporan trening od nekoliko sati pa nakon njega i odlazak u teretanu. I svako zagevanje pre i istezanje posle treninga. To je razlog njegove dugovečnosti, to je razlog zašto ga i dalje gledamo u ligi i zašto je i dalje na vrhuncu. I zato je jedan od najboljih u istoriji.

Video: Lebron oborio rekord Reja Alena po trojkama u plej-ofu NBA

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte drugi gol Zvezde protiv IMT-a, ovako su crveno-beli poveli u Loznici drugi put

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA