Jokić hladan "kao špricer" posle magičnog preokreta: Pritisak je na Klipersima, mi se zabavljamo

 
 
  • 3

Srpski centar Nikola Jokić rekao je da je tokom drugog poluvremena šeste utakmice sa Los Anđeles Klipersima crpio energiju iz odbrane svog tima

Nagetsi su posle trojke Pola Džordža gubili -19 početkom treće četvrtine, a na 68:49 je malo ko verovao da Denver može do novog čuda.

Posle pete utakmice u kojoj su Nagetsi preokrenuli -16 iz trećeg perioda, a ovog puta su napravili još veći podvig i čak su u četvrtoj poveli sa 16 razlike (109:93)!

Dotle ih je vodio Nikola Jokić sa 34 poena (13/22), 14 skokova i sedam asistencija, a njegov tim je peti put pobedio u eliminacionoj utakmici.

Iako zvuči neverovatno, Nagetsi najbolje igraju kada su priterani uza zid i "zašto" je bilo prvo pitanje novinara za Nikolu posle šeste utakmice.

- Iskreno ne znam, to je dobro pitanje. Trud je bio neverovatan. U prošloj utakmici smo gubili 16 razlike, isto toliko i u jednoj utakmici protiv Jute. Ne želimo da budemo u toj poziciji, ali izgleda da se dobro snalazimo u njoj. Šalim se. Ne znam, samo taj prekidač koji smo imali u trećoj četvrtini je bio neverovatan. Energija, pogađali smo, ceo tim je odigrao dobro, odlična utakmica za nas - rekao je Jokić.

Početom treće deonice, pre spomenute trojke Džordža, Pol je lupio rampu Džamalu Mareju, pao preko njega pre nego je krenuo u kontru, a Kanađanin je ostao da leži na parketu povređen.

Video: Nikola Jokić nakon pobede: Ceo pritisak je na njima, mi se zabavljamo

Nikola je verovao da se Marej vraća na parket, iako je sve delovalo već u tom trenutku izgubljeno za Nagetse.

- Džamal je borac. Znao sam da on neće da ode iz utakmice, on je neverovatan dečko, nema limita za njega, nebo je granica. Geri je istupio kad nam je trebalo, on i Džerami Grent - kaže Jokić.

Objasnio je potom otkud motivacija da pocepa mrežicu Klipersa u nastavku, kada je dao i tri trojke u 4. četvrtini.

- Ja mislim da je to iz odbrane. Imali smo nekoliko dobrih odbrana zaredom, kretali smo se kako treba i lopta je ulazila. To je došlo iz odbrane i energije odatle - napominje srpski igrač.

Njegova ekipa se profilisala kao promenljiva u igri i zbog toga već drugu sezonu zaredom igra sedam utakmica na putu ka finalu Zapada.

- Ovo je četvrti put da igramo seriju sedam utakmica ako računamo i prošlu godinu. Mi nemamo ptitisak, sav pritisak je na njima i mi samo izađemo i zabavljamo se. Moramo da se trudimo maksimalno, da se zabavljamo i to je sve - istakao je Somborac. Odlučujući meč serije sa favorizovanim Klipersima je u utorak.

Video: Jokića iznervirao košarkaš Klipersa, pa ga udario

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA