Jokić izgubio nerve i najvažniji meč: Denver pred ponorom, moćni Lenard odveo Kliperse na 3-1

 
 
 ≫ 
  • 13

Velika pobeda za Kliperse, koji su na pragu zapadnog finala

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Denver za 3-1 u polufinalu zapada NBA lige (96:85).

Pod velikim je pritiskom bio Denver u ovom meču, što su od starta iskoristili Klipersi da povedu sa 24:7 i potom održavaju veliku prednost prilično dugo.

U šampionskom raspoloženju je bio Kavai Lenard i to je rezultiralo sa maksimalnih +18 pri 32:14, ali je Denver ipak uspeo da uzvrati udarac i spusti razliku na podnošljivih -8 za poluvreme.

Jokić je kao podršku imao samo Portera, a mali "plus" za Denver bio je ulazak Pola Džordža u problem sa faulovima, bio je na četiri već u 26. minutu, kada je Jokić trojkom smanjio na 46:48.

Tada su Nagitsi izgubili snagu i novi nalet su Klipersi iskoristili da se vrate na dvocifrenu razliku, pa je Meloun tražio tajm-aut.

Nije mu to donelo rezultat, Klipersi su ušli u ritam održavanja prednosti, a pri 83:67, Jokić je udario Beverlija za 4. faul, kada se dugo razmatralo da li je potez bio za tehničku.

Prošao je Jokić bez ozbiljnije kazne, ali je i pokazao da je naseo na provokacije igrača Klipersa, koji nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog toga.

Posle toga, Klipersima je preostalo samo da održe tempo protiv nervoznih Nagitsa, pred kraj je samo zabeležena atraktivna blokada Jokića kada je Zubac pokušao da zakuca, ali se na tome završilo, Klipersi su sa kapitalnih +12 ušli u poslednji minut utakmice.

Lenard je duel okončao sa 30 poena, 11 skokova i 9 asistencija, Jokić je imao 26 poena, 11 skokova i šest asistencija, pratio ga je Marej sa 18 poena i sedam asistencija.

Clippers Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

U Klipersima, istakao se još Harel sa 15 poena, dobru rolu imao je i Ivica Zubac sa 11 poena i devet skokova.

Pre ove utakmice, spektakularno su se suočili Boston i Toronto, koji će igrati majstoricu u borbi za finale istoka protiv Majamija.

Pobednici duela Denver - Klipers sastaju se sa boljima iz Lejkers - Hjuston (trenutno je 2-1, naredni meč se igra u noći između četvrtka i petka u 1.00).

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kojo

    10. septembar 2020 | 07:37

    Jokiću samo opusteno, imaju još 3 utakmice. Ne brini

  • Bojan Karović

    10. septembar 2020 | 07:16

    Nikada neću zaboraviti kada ga je matori Skola ( Argentina) stavio u džep, na poslednjem Svetskom prvenstvu. Sve ostalo su bajke.

  • Mrcke

    10. septembar 2020 | 09:08

    Jedva cekam da ih izbace, da prestanete smarati sa Jokicem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA