Juta nestvarnim šuterskim rafalom zgromila Denver, Jokić i Porter nisu mogli sami

 
 ≫ 
  • 0

Nagetsi ne izgledaju dobro pred nastavak serije

Nije bilo ni naznake neizvesnosti u drugom meču plej-of serije Denvera i Jute kao u prvom, ovog puta Džezeri su dominirali, slavili 124:105 i izjednačili protiv Nagetsa u partijama (1:1).

Nikola Jokić je odigrao još jednu "ol-star" utakmicu, garnirao je sa 28 poena, 11 skokova i 6 asistencija, a jedini spreman da ga prati bio je "ruki" Majkl Porter Džunior sa istim poenterskim učinkom (6/9 za tri), dok je ostatak tima potpuno podbacio.

KK Denver Juta Foto: Tanjug/AP

Marej je "prespavao" prvo poluvreme, tek se u trećoj deonici napadački uključio (14 poena), ipak već tada je bilo kasno da se uhvati priključak protiv šuterski nadahnutih igrača Jute.

Koliko su Džezeri bili raspoloženi svedoči podatak da su u jednom trenutku bili blizu 60% uspešnosti u šutu za tri poena zahvaljujući neodbranjivim hicima Inglsa, (4/9 a tri), O'Nila (3/4), Mičela (6/7) i Klarksona (4/9)!

Naspram takvog streljačkog stroja (ukupno 20/44 trojke) teško da bi se bilo koji tim odbranio i izdržao rafal, a Denveru je uz sve to bio i lišen pomoći dva važna šrafa iz spoljne linije, Herisa i Bartona, te je ovakav poraz, posle svega, bio donekle i očekivan.

Juta je ključan iskroak ka pobedi napravila u finišu poluvremena, brzom serijom se rezultatski odlepila od Nagetsa (+13 na poluvremenu), a onda je sa pet vezanih trojki u povoju treće deonice (po dve Mičel i Ingls), definitivno rešila utakmicu u svoju korist.

KK Denver Juta Foto: Tanjug/AP

Posebne redove u ovom izveštaju zaslužuje briljantni Donovan Mičel koji je u prvom poluvremenu racionalno radio za tim (tek 6 poena), odrađivao sjajan posao "hraneći" loptama Klarksona, Inglsa, Gobera i O'Nila, da bi u nastavku potvrdio reputaciju super zvezde.

U trećoj deonici postigao je 21 poen, trojkama je rešetao koš Denvera, da bi na kraju meč završio kao najefikasniji sa 30 poena.

Klarskon je "sa klupe" dodao 26, Gober je, uz mnogo problema sa Jokićem, ipak isplivao sa 19 poena, kao i hladnokrvni Ingls koji je dodao 18.

Za dva dana na programu je novi meč serije, Denver će morati mnogo bolje ako želi plasman u drugo kolo, pre svega moraće Meloun da probudi ostatak tima oko Jokića, Mareja i Portera, inaeč se Nagetsian ne piše dobro sa ovako raspoloženim rivalom.

TOK MEČA

Juta - Denver 124:105 (rezultat u seriji 1:1)

4/4

42. minut - Neverovatno koliko Porter i Jokić odskaču od ostatk tima večeras, bukvalno sami igraju u napadu. "Ruki" je došao do svog 25. poena, Jokić ima 28. Na drugoj strani Juta uz egzibiciju polako privodi kraju ovaj potpuno neravnopravan meč.

40. minut - Kao i prve tri deonice, kod Denvera samo Porter i Jokić napadački su na nivou, za razliku od ostatka tima. Prednost Jute je i dalje ogromna, uz to su Mičel i Klarkson nepromašivi, diktiraju ritam i rezultat koji je sada 112:86.  

3/4 - 104:79

39. minut - Juta urniše Denver, Klarskon i Mičel su sada neuhvatljivi, vezali su trojke za najubedljivije vođstvo Džezera - 96:74! Mičel je psole 6 poena u prvom poluvremenu, 15 ubacio u trećoj četvrtini, drugi je strelac ekipe iza Klarskona koji ima 22.

31. minut - Neverovatna preciznost Džezera u trećoj deonici, čak pet trojki zaredom pogodili su igrači Jute! Po dve Mičel i Ingls, jednu Niang. Marej se budi, preuzima odgovornost na drugoj strani, ali Nagetsima je, uz napadačku seriju, potrebna i bolja defanziva. Juta vodi 81:68.

KK Denver Juta Foto: Tanjug/AP

28. minut - Denver ne uspeva da pronađe ključ za napadački potentnu partiju Jute, koja, posle nove trojke Inglsa, ide na 15 poena razlike (69:54). Jokić i Porter jedini pariraju Džezerima, ali premalo je to za nešto više. Srbin je nanizao 18 poena, ima i 8 skokova, Portr 15 uz tri trojke.

2/4 - 61:48

24. minut - U velikom naletu je Juta iako Mičel, posle 57 poena u prvom duelu, gotovo da ne doprinosi napadački u drugom meču (tek 6 poena). Furiozan finiš poluvremena omogućio je Džezerima lepu prednost ppred drugo poluvreme, rezultat je 61:48. Gober je završio ovaj period igre zakucavanjem uz zvuk sirene! Francuz iam 12 poena, Klarkson 16. Na drugoj strani Jokić 15, a Porter 12.

20. minut - Klarskon je Jutin džoker, sjajno menja Bojana Bogdanovića, najzaslužniji je za prednost Džezera pred finiš poluvremena. Najefikasniji je na meču sa 13 poena bivši igrač Lejkersa i Klivlenda.

18. minut - Rezultatska klackalica na snazi, Denver je trenutno u vođstvu poenima na iskustvo prekaljenog Milsapa (40:39). Majkl Porter Džunior je sjajan, ovo bi mogla da bude njegova utakmica - 12 poena "rukija" Denvera uz perfektan šut za tri (2/2).

12. minut - Juta vodi zbog činjenice da ima veći broj raspoloženih igrača, Klarskon već iam 10 poena "sa klupe", Ingls iam 8, Mudiej 5, Mičel 4... Kod Denvera, osim Jokića, samo Moris napadački doprinosi. Džezeri i dalje u vođstvu - 36:33.

1/4 - 27:25

10. minut - Nastavlja Jokić sa sjajnom partijom, raspoložen je naš centar, već je na 11 poena! Pokrenuo je Jokić seriju svog tima 7:0 za preokret, a Klarkosn uzvratio za novo vođstvo Džezera.

6. minut - Vodi Juta 17:11, Ingls sa dve trojke pravi razliku. Na drugoj strani briljira Nikola Jokić koji je već ubacio 9 poena.

3. minut - Nikola Jokić i Rudi Gober vodiće žestoke duele, mnogo toga zavisiće od partije dva evropska centra, a počelo je žestoko. Lider Denvera je bio u prodoru, išao je na Francuza i pritom ga dva puta laktom udario, i oborio rivala na parket. Tražio je Gober prekršaj, i bio je u pravu, ali sudiej očito puštaju mušku igru.

Zapadna konferencija

LA Lejkers - Portland 0:1

Hjuston - Oklahoma 1:0

Denver - Juta 105:124 (1:1)

LA Klipers - Dalas 1:0

Istočna konferencija

Milvoki - Orlando 0:1

Indijana - Majami 0:1

Boston - Filadelfija 1:0

Toronto - Bruklin 104:99 (2:0)

Video: Dalje nećeš moći: Vajtsajd blokirao Džejmsa, a potom Lilard pogodio s parkinga

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako huligani upadaju na stadion u Humskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA