Pojačanje koje mnogi previđaju: Dobar trojkaš kod Partizanovog rivala u Evrokupu

 
 ≫ 
  • 8

Uniks je potpisao ugovor sa Ajzeom Kejnanom

Nekadašnji student Marej Stejta iz Misisipija igra na poziciji plejmejkera i potpisao je ugovor na godinu dana uz mogućnost za još jednu sezonu.

Kejnan je draftovan u sezoni 2013/2014 kao 34. pik u drugoj rundi drafta i došao je u NBA kao igrač Hjuston Roketsa.

Tokom boravka u najjačoj ligi na svetu je nastupao i za Filadelfija Sevnetisikserse kao ekipu u usponu, ali i za Čikago Bulse, Finiks Sanse, Minestu i Milvoki Bakse.

U Baksima je izgubio mesto u rotaciji marta 2019. godine, te je prošlu sezonu igrao u ekipi Stokton Kingsa.

Zbog ograničene uloge i tek 8,1 poen u proseku, uz po 1,9 asistencija i skokova, Kejnan je prošao ispod radara iako mu je jedna od karakteristika šut za tri poena.

Zbog minutaže i visine (183 cm) Ajzea nije dobijao toliko šansi, ali je umeo da uđe u seriju trojki i ubacuje i po 30 i više poena uz oko 36 odsto uspešnosti šuta spolja tokom šest godina.

Uniks se naredne sezone takmiči u grupi A Evrokupa, gde je i srpski Partizan tako da se izazov pred crno-belima sve više pojačava, kako vreme odmiče i kako teku pripreme za novu sezonu.

U grupi gde su Uniks i Partizan su još i Huventud, Venecija, Burž i Bahčešehir, a valja napomenuti da se i Huventud za vikend pojačao dovođenjem Anta Tomića, iskusnog centra iz Barselone.

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. jul 2020 | 11:07

    Кад се напише Звезда, подразумева се да је српски клуб, а за 32 загорску се стално потенцира да је српски пртзн, и обавезно пише испред...100 пута поновљено како би се представили као клуб одавде, а свима добро знано одакле потиче модификована 32 загорска...

  • FILIP

    20. jul 2020 | 12:52

    Cisti UDBASKI TIM. KOMAR KRCUN I OSTALI. BOLJE VOJNI NEGO UDBASI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA