Ako se samo jedan zarazi - kraj sezone!

 
 ≫ 
  • 0

Komesar NBA lige Adam Silver upozorio klubove uoči nastavka sezone

Boban Marjanovic Printskrin: Youtube/nba screen

Komesar NBA lige Adam Silver poručio je da će,  ukoliko se korona virus pojavi u kompleksu "Dizni Vorld" na Floridi gde će 22 ekipe nastaviti sezonu krajem jula, najkvalitetnija košarkaška liga na svetu odmah biti prekinuta.

- Ukoliko budemo suočeni s intenzivnim širenjem korona virusa, to bi nas moglo dovesti do prekida - istakao je Silver na virtuelnoj konferenciji za medije.

I dok takav scenario nije isključen, on je dodao da "prag za takvu odluku nije tačno određen".

Nešto ranije u petak su NBA i sindikat igrača konačno zvanično potvrdili plan za nastavak sezone uz posebne sigurnosne i zdravstvene protokole.

Iako tvrdi da je "smiren" što se tiče nastavka sezone, Silver je priznao da i kod njega postoji zabrinutost s obzirom na nagli porast zaraženih od korona virusa na Floridi i u celoj zemlji. Samo u četvrtak je 8.942 osoba bilo pozitivno na Floridi čime je ukupna brojka narasla na 123.000.

Isto tako je u petak objavljeno da je od 302 NBA igrača njih 16 pozitivno na korona virus.

- Trenutno ne postoji opcija bez rizika. Moj krajnji zaključak je da ne možemo zaobići virus - rekao je Silver, naglašavajući kako je izbor da se prvenstvo nastavi u izolovanom okruženju u kompleks opravdan jer će igračima pružiti bar nekakvu zaštitu.

- Mislimo da ćemo biti sigurniji u kampusu nego napolju - naglasio je Silver.

Igrači će se svakodnevno testirati, kao i osoblje zaposleno u "Dizni Vorldu".

NBA prvenstvo koje je prekinuto 11. marta nastaviće se 30. jula utakmicom između Jute i Nju Orleansa, a istu noć će u kasnijem terminu igrati Lejkersi i Klipersi.

Sve ekipe odigraće po osam utakmica reglarnog dela sezone pre eventualnog doigravanja za osmu poziciju, poslednju koja vodi u plej-of.

Utakmice će se igrati bez gledalaca.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA