Senzacija u Španiji: Real eliminisan iz trke za titulu, "Zvezdin" Lojd ugasio nadu Madriđanima

 
 ≫ 
  • 0

Pešićevoj Barsi je sada otvoren put do titule

Košarkaši Real Madrida eliminisani su u grupnoj fazi završnog turnira za titulu prvaka Španije, iako nisu ni odigrali svoj meč pete, poslednje runde protiv Saragose. Sada će taj duel da im bude samo stvar formalnosti, pošto je Valensija savladala Gran Kanariju i tako, uz Burgos, obezbedila prolaz u polufinale iz grupe B.

Valensija nije propustila priliku koja joj se ukazala, deklasirala je Gran Kanariju 97:81 i zauzela prvu poziciju sa skorom 4-1.

Iza je Burgos sa odnosom pobeda i poraza 3:2 i krucijalnom pobedom nad Madriđanima, dok Real čeka poslednji meč sa učinkom 2-2 i bez šansi da se probije u polufinale.

Za tim Pabla Lasa, vladajućeg prvaka, ovo je veliki udarac jer prvi put da "Kraljevski klub" neće igrati ni polufinale još od 2008. godine.

Džordan Lojd na meču protiv Zvezde Džordan Lojd na utakmici Evrolige sa Zvezdom prošle sezone Foto: MN Press

Platili su ceh Madriđani zbog dva poraza, pomenutog od Burgosa i Andore, pa su im sudbinu krojili drugi rezultati koji im, na kraju, nisu išli na ruku.

U drugoj grupi, Barsa i Baskonija su opravdali reputaciju favorita, pa ćemo u polufinalu, koje se igra na jednu dobijenu utakmicu, gledati duele Barsa - Burgos i Baskonija - Valensija.

Inače, u ekipi Valensije u trijumfu nad Gran Kanarijom blistao je Amerikanac Džordan Lojd koji se dovodi u vezu sa prelaskom u Crvenu zvezdu za narednu sezonu. Bio je daleko najbolji kater meča sa 26 poena.

Solidnu rolu imao je Vanja MArinković sa 10 poena za pobednički sastav.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA