Šved pred povratkom u NBA ligu: Pare nisu bitne, ali klubovi moraju da ispune jedan uslov

 
  • 0

Iz Himkija tvrde da bi njihov najbolji igrač mogao nazad za SAD

Ruski košarkaš Aleksej Šved mogao bi sledeće sezone da se vrati u NBA ligu, tvrdi generalni menadžer Himkija Pavel Astahov!

On je u razgovoru za domaće medije istakao da će Himki teško zadržati svog najboljeg igrača ukoliko neki klub iz NBA lige ispuno Švedov uslov.

- Nije u pitanju novac. Šved želi da ima bitnu ulogu u timu i ako mu to neko ponudi teško ćemo ga zadržati. Ako se to ne dogodi, ne vidim zašto bi Šved iz tima u kom je lider prešao u neki drugi evropski tim - rekao je Astahov.

Iskusni Šved (31) je tokom karijere igrao od 2012. do 2015 godine u NBA ligi i zabeležio je 182 nastupa igrajući za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork.

Šved ima važeći ugovor do kraja sezone, a u medijima se pojavila informacija da je Zenit ozbiljno zainteresovan da ga potpiše.

Podsetimo, klub iz Sankt Peterburga je "preko noći" postao bitan šraf u Evroligi koja je nedavno potpisala ugovor sa Gaspromom, te se u Zenitu očekuje veliki broj kvalitetnih igrača naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA