Ataman ljut na Savez zbog prekida prvenstva: Zbrzano, bez plana, ravnate nas sa osrednjim klubovima

 
 ≫ 
  • 0

Ne sviđa mu se zamisao Hida Turkoglua, predsednika Košarkaškog saveza Turske

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman kaže da je prekid sezone u Turskoj bio prenagljen i da je odluka doneta bez prethodnog planiranja.

Šef stručnog štaba tima za koji igra Vasilije Micić nije se do kraja saglasio sa zvaničnim stavom kluba koji je pre nekoliko dana naveo da potpuno stoji iza ovakve odluke Košarkaškog saveza Turske.

- Odluka KST da proglasi sezonu nevažećom i da je prekine pre kraja mislim da je ishitreno i bez plana. U ovom trenutku, moja kritika nije na konto toga što se liga neće odigrati, nego upravo na račun procesa i menadžmenta koji nije strateški planirao - kaže Ataman za tursku agenciju DHA.

Sezona je otkazana 11. maja u trenutku kada je EFes bio prvi u šampionatu i kada je bio na putu da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

- Košarkaški savez Turske je, poput nekih drugih primera iz Evrope, mogao da napravi kalendar da kompletira sezonu u skladu sa svim uslovima. Mislim da će biti problem za budućnost turske košarke zbog toga što su klubovi, koji su uložili tokom sezone i uvek teže najboljem, procenjeni jednako kao i klubovi koji su prekinuli ulaganje i trud usred sezone - ističe Ataman.

Njegov klub je trenutno i prvi u Evroligi za koju je uveren da će biti završena. Efes je prošle godine takođe bio jedan od najboljih u ovom takmičenju i igrao je finale u kom je poražen od CSKA.

Video: Zoran Savić: Slede nam godine krize, košarka je u haotičnom stanju

(M.LJ)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA