≫ 

Završnica NBA lige gde, kada i kako?

Čelnici najjače profesionalne košarkaške lige žele da se sezona nastavi, ali trenutno još razmatraju činjenice i predloge

  • 0
Rudi Gober Foto: Tanjug/AP

Nakon što se pandemija korona virusa smiri postoji mogućnost da se završnice NBA i WNBA lige odigraju u Las Vegasu, saopštio je komesar Adam Silver.

Silver je rekao da još ne može da priča o tačnom datumu.

Ipak, iz NBA su odredili da bi za bezbjedan nastavak NBA lige bilo potrebno 15.000 kompleta za testiranje na COVID-19, te da se nekoliko kompanija zainteresovalo da to uradi za potrebe igrača, trenera, osoblja i zaposlenih u klubovima.

Silver je još ranije naglasio da liga ne može da zahtjeva tu količinu testova zbog potreba nastavka sezone, ukoliko prije toga javni zahtjev za broj testova još uvijek nije ispunjen.

Amerika je najveće žarište

Shodno tome, ni proizvođači testova ne mogu da garantuju da će javna potražnja biti zadovoljena, u trenutku kada NBA želi da nastavi sezonu.

Međutim, to će biti jako teško.

Broj umrlih od korona virusa u nedelju se u SAD-u popeo na više od 40 hiljada, što je najviše u svetu i gotovo dvostruko više nego u Italiji, koja je druga najpogođenija zemlja, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Nakon prvog prijavljenog smrtnog slučaja 29. februara, SAD je za 39 dana dostigao brojku od 10.000 mrtvih, a u pet narednih, još 20.000.

U četiri dana broj smrtnih slučajeva popeo se sa 30 na 40 hiljada, nakon što su pridodane netestirane smrti koje su verojatno nastupile od bolesti COVID-19, prijavljeno je u Njujorku.

SAD ima najveći broj zaraženih u svijetu, više od 744.000 hiljade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA