Siledžijski je tukao Džordana, sad mu je i lupio "šamar": Nema priče, Lebron je najbolji ikad

 
 ≫ 
  • 14

Bil Lembir nema dilemu ko je najbolji svih vremena

Detorit Pistonsi su s kraja osamdesetih godina imali reputaciju loših momaka, taj nadimak ih je i pratio tokom dve šampionske sezone (1989, 1990), a najveći grubijan ekipe bez premca je bio mnogima omraženi Bil Lembir.

Igrač skromnh košarkaških mogućnosti, ali uvek spreman za "prljavu" igru ostao je upamćen kao najveći kavgadžija i "uvaljivač laktova" u svaki deo tela rivala. Dobro ga pamte Čikago Bulsi koji ni sa Džordanom tih godina nisu mogli da prevaziđu "bed bojse". Bili su isprebijani i rezultatski potučeni.

Lembiru je od tada ostao na srv+cu animozitet prema Džordanu koji ne krije ni danas, istina umerenije, ne kroz tuču, već kroz izjave.

Tako je za ESPN rekao da je Lebron Džejms najveći igrač svih vremena, veći i od "letećeg" Majkla.

- Po ovom pitanju (Džordan ili neko drugi) sam prilično jasan. Lebron je najbolji igrač svih vremena. Ima sjajne gabarite, brz je kao vetar, preskače halu... Na kraju dana, kada sve sagledam, zaista mislim da je on najbolji svih vremena.

Dalje je obrazložio zbog čega Lebron, a ne, recimo, Džordan, po mnogima najbolji koji se pojavio.

- Ono što je značajno, Lebron je od prvog dana u NBA znao kako da uključi saigrače do pobede. To je nešto što je Džordan morao da uči neko vreme. Ako gledate šampiosnke titule, očito je Majkl Džordan osvojio više. Ali, mislim da bi Lebron u svakoj generaciji radio isto ono što i danas, i što radi svih ovih godina.

Lembirov dres Pistonsi su povukli iz upotrebe 1995. godine, i dalje je vodeći skakač u istoriji franšize iz "motauna", a sjajno pliva i u trenerskim vodama. Sa ženskom ekipom Detroit Šok osvojio je dve titule, a jednom je proglašen i za trenera godine.

Trenutno sa klupe vodi ekipu Las Vegasa.

Video: Saša Pavlović o NBA, ujedu Šekila ONila, basketu sa Lebronom, jedrenju...

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Лазаревић

    16. april 2020 | 01:40

    Бил Ламбир највећи кечер у историји кошарке. Џордан је био највећи у две ствари: Највећи силеџија свих времена и највећи маркетиншки пројекат у спорту свих времена. Његова величина је дизајнирана за фаст-фуд чеони режањ Амера и осталих испраних мозгова којекуде а таквих има много.

  • Steva

    15. april 2020 | 13:49

    Lembir !!!Legenda svog vremena!Pored njega i Bed bojsa, Džordan se nije naigrao košarke.Genijalni Čak Dejli je imao specijalnu taktiku za njega.Džordan je mrzeo Pistonse.Loše je prolazio protiv njih i trpeo ogromne frustracije, zbog svog prevelikog ega.Zbog njih je prvu titulu osvojio tek u svojoj 28.godini.Što se tiče toga, ko je GOAT ,i sam Džordan je nedavno izjavio da je Lebron najbolji.

  • H

    15. april 2020 | 15:19

    Dzordan mozda nije imao gabarite kao Lebron Dzejms, ali je igrao na cisto znanje a ne na fizikalije.. Eto zato je najbolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA