Bogdanova trojka za Sakramentov rekord poluvremena: Srbin drži Kingse u igri, dvocifren i Bjelica

 
 ≫ 
  • 0

Kingsi savladali Portland, direktnog rivala u borbi za plej-of

Bogdan Bogdanović Printskrin: Youtube/Basketball Twins

Bogdan Bogdanović drži Sakramento u igri u borbi za plej-of NBA lige! Najviše zahvaljujući srpskom košarkašu, Kingsi su uspeli da pobede Portland rezultatom 121:113 i tako nastave jurnjavu sa Memfisom.

Kingsi sada imaju 28 pobeda, koliko i Portland, dok je Memfis na 32 trijumfa. Ali uz meč više. Što se tiče Sakramenta, oni su u sjajnoj seriji s obzirom na to da im je ovo četvrti trijumf u pet mečeva.

Bogdanović je meč završio sa 27 poena i osam asistencija, od čega je čak sedam "dodavanja" viđeno u prvoj četvrtini. Svojo trojkom pred kraj poluvremena odveo je Kingse do 77 poena (77:54) što je ujedno najviše poena njegovog tima u bilo kom meču na poluvremenu.

Bogi je dodao i pet skokova na svoj konto, a veliku pomoć imao je od Badija Hilda i Harisona Barnsa. Prvi je meč završio sa 22 poena, drugi je imao dva manje.

Dearon Foks je ostvario dobar učinak sa 14 poena i 11 asistencija, dok je Nemanja Bjelica za 21 minut ubacio 10 poena i imao tri skoka i dve asistencije.

Vajtsajd i Mekkolum su u redovima Portlanda imali po 19 poena, s tim da je ovaj prvi zabeležio i 11 skokova. Hrvat Mario Hezonja je brojao do 16, Trent je imao dva manje, dok je Lilard sa 12 jedini još bio dvocifren.

Ako išta može da raduje navijače Portlanda, to je informacija da će se Jusuf Nurkić vratiti na parket 15. januara. Podsetimo, košarkaš iz BiH je već dugo povređen.

- Imaćemo plan pre nego što Nurkić prvi put kroči na parket - rekao je trener Teri Stots.

Kingsi svoj naredni meč igraju protiv Toronta kod kuće, dok će Portland ugostiti Finiks.

Vredi pomenuti i to da je Nikola Jokić imao mršav učinak u porazu Denevra od Klivlenda (104:102), jer je zabeležio po osam poena, skokova i asistencija.

Rezultati:

Detroit - Juta 105:111

Klivlend - Denver 104:102

Memfis - Atlanta 118:101

Golden Stejt - Filandelfija 118:114

Portland - Sakramento 111:123

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Majstorije Bogdanovića i Bjelice donele pobedu Sakramentu

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA