Zvezda pala posle istanbulske drame: Kalinić junak Fenera, Stratos promašio trojku za produžetak!

 
 ≫ 

Beograđani odigrali odličan meč, platili ceh seriji grešaka u napadu u poslednja tri minuta

Košarkaši Zvezde poraženi su od Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 66:63 u meču 27. kola Evrolige, i to nakon velike drame na čijem je vrhuncu Stratos Perperoglu promašio trojku za produžetak! Ostalo je i nakon promašaja još koja sekunda da gosti uzmu poslednji šut, pošto se Gist rvao pod košem da uzme loptu, i upravo je u toj borbi iscurilo dragoceno vreme, pa je Željko Obradović mogao da odahne.

Velike zasluge za trijumf turskog tima, možda i ključne, sebi može da pripiše Nikola Kalinić čija je "duga dvojka" (za koju se većalo da li je trojka) rešila pobednika. Srpski košarkaš je, ispostavilo se, postavio konačan rezultat na 40 sekundi pre kraja, pošto u preostalom vremenu nije bilo poena na obe strane.

Kalinić je utakmicu završio kao najefikasniji u pobedničkom timu sa 10 poena (4/4 za dva).

Na drugoj strani pohvale zaslužuju Lorenzo Braun (14p) i Kevin Panter (14p) koji su "gurali" crveno-bele i do vođstva u poslednjoj četvrtini, međutim Braun je zakazao u čak tri situacije kada su Beograđani imali priliku da održe razliku i sa vođstvom uđu u samu završnicu.

Plejmejker Zvezde je u dva vezana napada, pri vođstvu gostiju, gubio lopte, u poslednjem minutu je pravio i korake, a "na dušu" mu ide i izgubljena lopta Lazića, koji je, "ni kriv ni dužan", plejmejkerski rešavao akciju umesto "živog" organizatora igre.

U te četiri situacije treba tražiti razloge poraza vrlo dobre Zvezde u Istanbulu, i opet malerozne, pošto je zbog povrede "otpao" i Jagodić-Kuridža, do momenta izlaska jedan od najboljih na terenu sa osam poena. Krilni centar Beograđana nezgodno je doskočio, saigrači su mu pomogli da ode na klupu, pa je ostatak meča posmatrao sa tog mesta.

Što se same utakmice tiče, Fener je, osim serije s početka od 7:0 u nastavku naišao na snažan otpor Zvezde koja je, kako je vreme odmicalo, sve bolje delovala i preuzimala kontrolu u oba pravca. Treći period meča bio je ono najbolje od Zvezde u Istanbulu u sredu uveče, obrana je sjajno funkcionisala, smao dva poena je u tom periodu dao Fener za čitavih pet minuta, otud i prvo vođstvo Beograđana na utakmici.

Fener je, ipak, odgovorio preko De Koloa, Vilijamsa i Veselija, ali tek toliko da meč uđe u rezultatski egal, pošto se turski tim od poluvremena nijednom nije osetnije "odlepio".

Već opisani dramatičan finiš je, osim serije kikseva u organizaciji napada Zvezde, obeležila i promašena trojka za produžetak Stratosa Perperoglua...

Naredni meč, već u petak, Zvezda igra protiv Makabija u "Štark Areni".

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA 66:63

(22:20, 19:17, 10:14, 15:12)

FENERBAHČE: Vesterman 5 (4as), Mahmutoglu 6, Kalinić 10, Biberović -, De Kolo 9, Vilijams 9 (6sk), Tomas 4, Veseli 7, Dikson 8, Duverioglu -, Datome 5, Lovernj 3.

CRVENA ZVEZDA: Panter 14, Braun 14 (5sk, 3as, 4iz), Perperoglu 8 (5sk), Davidovac 3, Lazić 2, Beron 3 (5sk), Gist 9 (5sk), Lukas -, Jagodić Kuridža 8, Simanić -, Odžo -, Štimac 2 (7sk).

Evroliga, 27. kolo

CSKA - Zenit 86:78

Žalgiris - Himki 96:85

Olimpijakos - Panatinaikos 81:78

Armani - Real Madrid 73:78

Asvel - Valensija 72:65

Sreda

Fenebrahče - Crvena zvezda 66:63

Alba - Barselona 20:00

Makabi - Anadolu Efes 20:15

Bajern - Baskonija 20:30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Štimcu nebitan protivnik u polufinalu plej-ofa ABA lige

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    4. mart 2020 | 22:34

    Jedino mi nešto nije jasno kada se toliko trudimo da osvojimo Aba ligu da bih igrali Evroligu i onda kada je igramo mi kažemo nema veze nije važno šta uradimo u Evropi.Pa zar ne bi trebali malo više da se trudimo kada smo već grebali da osvojimo Aba ligu.To mi nikako nije jasno.

  • Vux

    4. mart 2020 | 21:35

    Prioritet nam je ABA liga da udjemo u euroligu, kad udjemo u euroligu prioritet nam je ABA Liga.Dosta pravdanja pa valjda je vrhunac da se igra euroliga ali sa Stimcem, Lazicem I jos par njih tesko ali njih dvojica posebno.

  • simke

    4. mart 2020 | 21:53

    kmeee KMEEE xxaxaxaaxaxa GEJLIJE PLACETE LI XAXAXAXAA A PARTIZAN GAZIIIII

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA