Partizan protutnjio kroz Novo Mesto, na pobedu je od overe prvog mesta, Birčević pogađao kao Kari!

 
 ≫ 
  • 45

Crno-beli odigrali sjajan meč protiv Krke

Košarkaši Partizana u velikom stilu savladali su Krku kao gosti rezultatom 76:61 i sada su, dva kola pre kraja regularnog dela, na samo pobedu od potvrde prvog mesta pred doigravanje u regionalnom takmičenju.

Bila je ovo uverljiva igra i rezultatski jedna od najubedjivijih pobeda crno-belih koji su do poluvremena, uz rafalnu paljbu Birčevića i Pejdža, utakmicu lišili neizvesnosti, a potom sa mnogo rutine je priveli kraju.

Birčević je utakmicu završio sa 17 poena, pogodio je četiri trojke iz pet pokušaja, dve "dvojke" iz toliko šuteva, na kraju upisao indeks 21, daleko najveći u pobedničkom timu.

"Pucački" ga je najbolje ispratio Markus Pejdž, koji je u drugom poluvremenu "rešetao" mrežicu Krke, i on je pogodio četiri trojke, ali iz šest pokušaja, što su mu i bili svi poeni na utakmici.

Partizan u Novom Mestu, uz veliku podršku svojih navijača, nije naišao na ozbiljniji otpor, osim u uvodnim minutima kada je bilo 8:4 za domaći sastav. Od tog momenta, pa do samog kraja, na terenu je postojao samo jedan tim. Crno-beli su najpre naletom 7:0 preokrenuli, potom je stigao uragan od 16:0 koji najbolje svedoči o igri "Davida i Golijata" u hali "Leon Štukelj" u subotu predveče.

Partizan je nakon 20 minuta vodio 47:27! 

Velike muke imali su igrači Krke sa ofanzivnim skokovima atletski dominantnijeg rivala, čak 12 su imali košarkaši Andree Trinkijerija naspram pet koje su upisali Anzulovićevi igrači. Bilo je situacija kada se gotovo minut igralo na polovini Krke nakon što je Partizan dolazio do drugog, trećeg, pa i četvrtog napada.

Zatvorili su igrači Partizana reket, gotovo ga zaključali, pa je Krka spas tražila uglavnom šutevima za tri poena u čemu nisu bili najuspešniji.

KK Partizan, KK Krka, kosarka, basket Partizan je dominirao u skoku protiv Krke Foto: www.aba-liga.com

Najubojitiji igrač domaćeg tima, Kouzi, je podbacio, tek jednu trojku iz devet šuteva pogodio je Amerikanac uklopivši se u šutersko sivilo svog tima.

Na drugoj strani, Partizan je rutinirano odigrao drugo poluvreme, u istom ritmu kao i prvo, samo su udarni akteri bili drugi. Napadačke zadatke preuzeli su Mekadu, Tomas, rekosmo i Pejdž, a prve minuta u crno-belom dresu upisao je i Brajan Angola koji je za 15 minuta bio vrlo dobar sa 5 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U laganom maniru crno-beli su priveli meč kraju, a priliku da potvrde prvo mesto pred doigravanje imaće već u narednom kolu protiv Mege na svom terenu.

Krka – Partizan 61:76 (15:25, 12:22, 11:11, 23:18)

KRKA: Kouzi 8, Jančar Jarc, Škedelj 6, Pašalić 9, Stipaničev, Đapa 16, Fifolt 2, Balažič 10, Jošilo 10, Stergar, Ramljak

PARTIZAN: Angola 5, Volden, Zagorac, Pejdž 12, Mekadu 8, Jaramaz 6, Veličković 2, Birčević 17, Janković 7, Tomas 7, Trifunović 6, Mozli 6

KK Partizan, KK Krka, kosarka, basket Foto: www.aba-liga.com
KK Partizan, KK Krka, kosarka, basket Foto: www.aba-liga.com

ABA, 20. kolo

Krka - Partizan 61:76

Zadar - FMP 20:00

Nedelja

Mega - Igokea 12:00

Primorska - Cibona (20:00)

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (21:00)

Ponedeljak

Budućnost - Mornar (18)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz Zeleznika

    29. februar 2020 | 19:43

    Cekamo saopstenje,kada Zeleznik dobije struju

  • Era

    29. februar 2020 | 18:47

    Pa nije to boranija iz zeleznika pa da gubi protiv Krke...A i fino se cuje na taj-mautu "ko je najbolji? Partizan...svi u glas". A ne ko kod nekih mutanata iz Zeleznika "ko je najbolji? Primorska...fmp...fmp2".

  • nebeski jahaci

    29. februar 2020 | 21:51

    Tima koji je za 3 klase ispred svih.Samo drasticna kradja moze ovim momcima koji igraju najljepsu kosarku ukrasti titulu aba lige.Ako se sjetite , kada je pocelo prvenstvo niko im nije davao sanse..danas su kilometrima ispred svih..bravo momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA