Izveo je zakucavanje veka preskočivši igrača 218 cm, a sada u 44. godini završava NBA karijeru!

 
 ≫ 
  • 3

Legendarni košarkaš čak osam NBA klubova rešio da kaže zbogom

Obeležio je jednu eru u NBA ligi, posebno svojim zakucavanjima po kojima je bio poznat, a sada je rešio da u 44. godini polako završava karijeru u stilu "Show must go on" ali bez njega više.

Vins Karter je čovek koji je izveo možda i najbolje zakucavanje 20. veka i to na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Tada je u jednoj akciji selekcije SAD preskočio centra Francuske Frederika Vajsa koji je 218 cm.

Sada je odlučio da ove sezone bude kraj njegove veličanstvene karijere:

- Srećan sam. Polako, ali sigurno postajem svestan da je ovo kraj. Isprva sam bio uplašen i osećao sam se kao dete prvog dana škole gde nikog ne znate i ne znate šta da očekujete.

- To je taj osećaj. Ja sam spreman da se povučem i to posle 20 godina igre u NBA ligi shvatio sam da to više nije isto.

- Ne mogu više da radim stvari koje sam nekada radio. To je teško, pogotovo kada pomislim na Kobija Brajanta i naših razgovora dok sam igrao za Nju Džerzi i one ceremonije za njegovo povlačenje dresa... To je bio naš dogovor, da obojica provodimo više vremena zajedno i da razgovaramo o nebitnim stvarima dok smo u penziji - iskren je bio Vins Karter.

Video: Bogdan Bogdanović o Karteru i taličnoj narukvici za zakucavanje

Veliki broj nekadašnjih NBA košarkaša danas rade u ligi kao treneri, ali Vins Karter to ne želi i objasnio je zbog čega.

- Više puta sam naglasio da ne želim da radim kao trener. Možda ću jednog dana trenirati neku decu ili individualno raditi sa nekim kako bih pomogao igraču da se razvije. Mogu da se opustim i da gledam košarku i da je komentarišem sa prijateljima, ali nešto ozbiljnije od toga ne želim. Želim da razgovaram sa igračima dok treniraju i da im ukažem na greške i da pokažem kako da ih isprave.

Video: Vins Karter ekskluzivno za Telegraf.rs: Impresioniran sam Bogdanom

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA