Rekonstrukcija Kobijevog poslednjeg leta: Ovako su izgledali prizori iz kabine helikoptera pre pada

 
  • 3

Istraga o padu je i dalje u toku, a konačni rezultati mogli bi da budu gotovi za godinu dana

Pad helikoptera Kobija Brajanta i njegove ćerke, koji su poginuli 26. januara sa još 7 osoba, i dalje je tragedija koju ne mogu mnogi da prebole. Legendarni košarkaš je izgubio život nakon što je helikopter u kojem je bio udario u brdo usled loše vidljivosti zbog magle.

Prizor na licu mesta bio je jeziv, letelica je posle pada bila u plamenu, a njeni delovi raštrkani po čitavom brdu u krugu od 200 metara.

Istraga o padu helikoptera je u toku, a zvanične informacije biće dostupne možda i za godinu dana.

Ono što je do sada poznato iz istrage, isključen je kvar motora kao mogući uzrok pada, da je pilot Aja Zobajan bio iskusan sa više od 8.200 sati leta i da je imao dozvolu da leti u ekstremnim uslovima. Međutim, kasnije je utvrđeno da sam helikopter nije imao tri bitna uređaja, koji su preporučeni za letenje u ekstremnim situacijama.

Đijana Brajant, Kobi Brajant Kobi sa ćerkom Đijanom; Foto: Tanjug/AP

Ključan svakako sistem za skeniranje terena i upozoravanje (TAWS), što je preporučeno pre još 14 godina. Pored njega, u helikopteru nije bilo ni snimača glasa, niti snimanja podataka o letu, koji bi sada mogli da budu od koristi za istragu o padu.

Dok konačna istraga ne bude završena, mnogi specijalizovani portali i kanali, bave se detaljima pada helikoptera Kobija Brajanta, a "FlightChannel" je uradio i kompletnu rekonstrukciju pada helikoptera, koja omogućava da se sagleda i situacija iz samog kokpita i kako je izgledao Kobijev poslednji let, koji ga je odveo u legendu.

Poslednji ispraćaj Kobiju i njegovoj ćerki Đijani biće obavljen 24. februara 2020. u Stejpls centru. Oni neće imati sahranu, već proslavu života, potvrdila je supruga nastradale legende Vanesa Brajant.

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksbbd

    10. februar 2020 | 12:42

    Meni je njih zao ali se stalno on i cerka potenciraju, kao da su ostali poginuli manje vrijedni. Nije porodicama ostalih nista manje zao od Kobijeve porodice a o njima se nista ne pise. Ovi ostali poginuli ispadose kao neka kolateralna steta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA