Suze, muk i skandiranje imena legende: Lejkersi će preboleti poraz od Portlanda, Kobija neće nikad

 
 ≫ 
  • 1

Dva prazna sedišta sa cvećem u prvom redu sa dresovima 24 i 2, prezime Brajant pod svodovima Stejpls centra osvetljeno ljubičastom i sedišta pokrivena čuvenom Kobijevom "osmicom" i "dvadeset četvorkom"...

Lejkersi su odigrali prvi meč od tragične pogibije svoje legende Kobija Brajanta, 26. januara i sve je bilo posvećeno sećanju na njega, pa je rezultat i poraz 127:119 od Portland Trejlblejzersa bio potpuno u drugom planu.

Čak se i stručni štab Lejkersa pojavio u patikama sa Brajantovim obeležjima, Lebron Džejms je na uvodu meča održao emotivni govor, a svaki od igrača zlatno-ljubičastih je predstavljen kao košarkaš iz Louer Merion srednje škole, odnosno kao Kobi.

Trail Blazers Lakers Basketball Kelvin Kuo

Sve to je verovatno ostavilo utisak, pa je utakmica rezultatski bila odrađivanje posla, tako je izgledalo, bez previše "vatre" u prve dve četvrtine.

Sredinom treće Deni Grin promašuje dve trojke, Ejveri Bredli ubacuje jednu za vođstvo svog tima i time potpaljuje takmičarsku iskru.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

Dejm Lilard je nedugo zatim dobio tehničku grešku zbog prigovora kada nije dobio faul u prodoru, Lebron Džejms se izvukao bez tehničke iako je učinio isto, a Lejkersi su trojkom Grina poveli 81:77.

Na scenu je tada stupio Lilard koji je sam vukao Blejzerse. Samo u trećoj četvrtini je zatrpao koš Jezeraša sa 23 poena (šest trojki), moćnim zakucavanjem, poenima iz odbojke i trojkom uz faul, sve je rešavao.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu

Portland je poveo sa 93:86, a na drugoj strani je Kajl Kuzma održavao ravnotežu. Nije mogao sam, a do kraja četvrte četvrtine nije mnogo pomogla ni 3+1 situacija za Dejvisa.

Blejzersi su nastavili da pogađaju trojke i na počeku četvrte četvrtine imali deset poena prednosti 106:96.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

I baš dok je još jedna legenda Džejms Vorti govorio o tome kako pogibija Brajanta nije grip ili glavobolja koja će tek tako proći, Džejms je kvoterbek asistencijom za Koldvel Poupa, a onda i trojkom sa devet metara približio svoj tim na 108:105.

Nije posustajao ni Entoni Dejvis koji je trojkom iz ćoška došao do svog 35. poena posle lepog krosovera i prodora Lilarda.

Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu

Džejms je na tri minuta pre kraja pogodio uz kontakt i faul, Dejvis je uz čeonu liniju utrčao i prikucao loptu u koš za -5, iako su Lejkersi pred kraj meča imali čak 21 skok više.

Lilard je svojim poenima tu razliku još jednom povećao na dvocifrenu i minut pre kraja rešio meč u korist Blejzersa, treću uzastopnu pobedu na gostovanju.

Trail Blazers Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Najefikasniji je bio upravo Lilard sa 48 poena, devet skokova i deset asistencija, a pratio ga je Hasan Vajtsajd sa 30 poena i 12 skokova, dok je Si Džej Mekolum imao 19 poena.

Entoni Dejvis je sa 37 poena, 15 skokova i šest asistencija bio najbolji u Lejkersima, Lebron Džejms je dodao 22 poena, osam skokova i deset asistencija.

Trail Blazers Lakers Basketball Kelvin Kuo

Portnald je posle ove pobede deveti na Zapadu sa 22 pobede i 27 poraza, dok su Lejkersi ostali prvi u istoj konferenciji sa 36 pobeda i 11 poraza.

Kobe Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu
Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu
Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu
Kobe Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu

(M.LJ)

Video: Duško i Zoran Tošić došli zajedno na meč Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA