Fanovi napravili mural na travi: Jedna slika Kobija Brajanta vidi se samo iz vazduha

 
 ≫ 
  • 1

Umetničko delo para iz Kalifornije trajaće samo dva dana

Obožavaoci širom sveta koriste svoje sposobnosti i kreativnost kako bi pokazali poštovanje prema nastradaloj legendi LA Lejkersa. Svet je prepun umetničkih dela koja nastaju u čast slavnom košarkašu, a neka od njih su neverovatna.

Mural napravljen u parku grada Plezantona vidi se samo iz vazduha. Autori su bračni par Keli Pirson i Pit Dejvis iz Kalifornije. U izradu murala koristili su tehnologiju sopstvene firme. Rezultat je verodostojna slika Brajanta na travi, širine 35 metara i dužine 28 metara.

Proces pravljenja murala počeo je kada je od nekoliko različitih fotografija napravljena crno-bela slika.

- Lice je nastalo kombinacijom dve različite fotografije, vrat od druge dve, a isto važi i za telo. Uspešno smo završili naše umetničko delo. Želeli smo da prikažemo Kobija sa prepoznatljivim osmehom i u sportskoj opremi - objašnjava Keli Pirson.

Sliku je potom učitao kompjuter kosilice za travu kojom je upravljao Dejvis. Zahvaljujući GPS-u i digitalnoj obradi podataka, mašina vazduhom nežno savija travu, kako bi se stvorio tamni ili svetli kontrast.

Keli i Pit su Brajantovi obožavaoci i za njih je odluka o stvaranju murala potpuno prirodna, piše CNN.

- Tragedija je izazvala veliki šok. Bio je sjajna osoba, porodičan čovek i neverovatni sportista. Imamo ovu tehnologiju koja nam je pružila mogućnost da pokažemo koliko ga cenimo - kaže Pirson.

Mural će trajati dva dana, a potom se trava vraća u prirodni položaj.

- Bespomoćni smo i zapravo ništa ne možemo da učinimo posle velike tragedije. Slika na travi predstavlja čitavu našu zajednicu koja tuguje zbog Brajantove smrti - objašnjava Dejvis.

Video: Mađioničar sklopio lik Kobija Brajanta od rubikovih kocki

(N.N.)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA