Otkaz za otkazom u SAD, odustao i najbolji "ruki" posle Dončića

 
 ≫ 
  • 1

Infekcija oka sprečila Janga da se posveti treninzima Grega popoviča

Košarkaška reprezentacija SAD slabija je za još jedno ime, u pitanju je "ruki" Atlante Trej Jang (20), iza koga je sjajna sezona u dresu Hoksa, ali deo svog talenta ipak neće demonstrirati u Kini na Mundobasketu, a razlog je zdravstvene prirode.

Tačnije, infekcija oka, kako su izvestili američki novinari, pa je Jang morao da se povuče sa treninga Grega Popoviča i neće biti deo tima u Kini.

Ovo je novi problem za selektora SAD pred glavni deo priprema, pogotovo što je Jang od početka istih radio sjajno i nametnuo se na poziciji plejmejkera kao deo sparing tima.

Iz tog sastava, naknadno pozvanog, Bogdanovićev saigrač iz Kingsa Dierion Foks je prekomandovan u "A" selekciju.

Sa velikim žaljenjem moram da napustim pripreme jer sam se suočio sa manjom povredom. Iako sam se radovao susretu sa Gregom Popovičem i uspehu tima na Svetskom prvenstvu, osećam da je u ovom trenutku najvažnije za moju karijeru da se fokusiram na svoje zdravlje i na pripremu za sledeću NBA sezonu sa Atlanta Houksima. Na kraju, hoću da zahvalim američkoj federaciji i radujem se još jednoj šansi u budućnosti  - rekao je Jang, koji je prošle sezone postizao u proseku 19,1 poen po meču, što mu je donelo "titulu" drugi najbolji "novajlija" sezone, iza neprikosnovenog Luke Dončića.

Posle novog otkaza, ovako izgleda sastav sa kojim radi Popovič.

Džejlen Braun (Boston), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Tadeus Jang (Čikago), Harison Barns (Sakramento), Kajl Kuzma (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Pi-Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Bem Adebajo (Majami), Dieron Foks (Sakramento).

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA