Teodosić najavio medalju na SP: Amerikanci su favoriti, neće mi biti teško da uđem u ritam utkmica!

 
  • 6

Kapiten Srbije zadovoljan pripremama na Kopaoniku

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se na Kopaoniku za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, a njih su imali priliku da posete novinari i porazgovaraju o najvažnijem košarkaškom događaju ove godine. 

Tako je kapiten reprezentacije, Miloš Teodosić istakao da prvi deo priprema protiče baš kako treba.

- Radimo zaista sjajno. Pripreme nisu ni malo lake, ali ovaj deo priprema je takav i to je nešto što je normalno. Imamo problem jer nismo svi na okupu i fali nam još 4, 5 igrača, ali ja se nadam da će i oni doći i da ćemo biti kompletni. 

VIDEO: Saleta Đorđevića iznenadilo pitanje novinara

Teodosić kaže da da cilj Srbije na predstojećem Mundobasketu jeste medalja, ali dda do nje predstoji mnogo truda.

- Biće zaista jako teško osvojiti medalju, jer ima bar osam ekipa koje se nadaju da će završiti na podijumu. Mi smo jedna od tih osam selekcija, i najbitnije je da verujemo u nas, naš kvalitet i timski duh. Svi smo čekali da su najvalitetniji igrači zdravi, da mogu da igraju prvenstvo i da se okupimo. 

- Mislim da su Amerikanci i dalje glavni favoriti, bez obzira na to što im je mnogo igrača otkazalo. Njihov sistem je takav, nemaju pritisak igranja za reprezentaciju kao mi, Grci ili neki drugi narodi. Ali imaju mnogo igrača koji mogu da zamene njihove najveće zvezde - naveo je Teodosić.

VIDEO: Sale o susretu košarkaša sa herojima sa Košara

Takmičerski mečevi za košarkaše Srbije počinju utakmicom protiv Borca u Čačku.

- Siguran sam da će dvorana biti puna. Čačak je košarkaški grad, koji ceni i poštuje košarku. Jako mi je drago što ćemo igrati tamo i potrudićemo se da svima koji dođu na utakmicu ulepšamo veče. Potom slede mečevi protiv Finske, Litvanije i drugih, kada će nam se priključiti još 4-5 igrača. Onda ostaje da vidimo gde se nalazimo i na čemu još treba da radimo", rekao je Teodosić.

Kapiten Orlova prokomentarisao je i svoj novi klub.

- To je jedna sredina gde je košarka sport broj jedan. Ljudi vole košarku. Klub je poslednjih 10.15 godina kuburio sa uspehom i nadam se da ćemo vratiti Virtus na staze na koje pripada i da će se vratiti u evroligu. 

Mnogi navijači zabrinuti što popularni Teo nije dugo odigrao takmičarski meč, ali po svemu sudeći, razloga za brigu nema.

- Nisam nikada bio u ovoj situaciji. Treniramo ekipno više od dve nedelje. Jako mi prija i mislim da mi neće trebati mnogo vremena da se naviknem na utakmice i da se osetim sigurno na terenu. Kada je reč o povredi koju sam imao, ne osećam nikakve probleme i ne osećam nikakav bol. 

Da podsetimo, Svetsk prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra.

VIDEO: Deca zaprepastila Bogdanovića: Čuli smo da ti navijaš za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA