Srbija zaboravila Britance: Orlići preko Turske do 1. mesta u grupi!

 
 ≫ 
  • 1

Podigao se tim Slobodana Klipe posle neočekivanog poraza

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina savladala je selekciju Turske rezultatom 76:67 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Grčkoj.

Izabranici selektora Slobodana Klipe savladali su u veoma teškom i napetom meču selekciju Turske čime su osvojili prvo mesto u grupi “A”. Srpski juniori su pokazali želju da se iskupe za šokantan  poraz od Velike Britanije koji im je veoma teško pao. Protivnik reprezentacije Srbije u meču 1/8 finala koji je na programu u sredu biće selekcija Litvanije koja je zauzela četvrto mesto u grupi “B”.

Iako su Vasić i Pokuševski na samom startu pogodili dve trojke, turski tim je prvi došao do osetnije prednosti – 11:6. Međutim, Pažin je sa pet vezanih poena inincirao seriju 8:0 za prvo vođstvo Srbije 14:11. Finiš prve četvrtine ipak je pripao selekciji Turske koja je vratila prednost na svoju stranu – 18:16. Nastavak meča pripao je rivalu koji dolazi do 25:19, kaznivši nekoliko propusta našeg mladog tima. Ipak, od tog trenutka znatno se popravila igra Srbije, naročito u fazi odbrane.

Izabranici selektora Klipe su strpljivom igrom anulirali zaostatak, a trojkama Pokuševskog i Markovića stekli prednost posle prvog poluvremena – 36:32.

Sjajno je Srbija započela drugo poluvreme i preko sjajnog Pokuševskog i Langovića serijom 7:0 došla do dvocifrenog vođstva – 43:32. Usledio je veliki pritisak tutskog tima, ali su srpski reprezentativci uspeli da odogovore istom merom i neverovatnom trojkom Karapandžića u poslednjoj sekundi zadrže prednost od 11 poena i na kraju treće deonice – 54:43.

Totalno je zakazao šut našeg tima u nastavku meča što Turci koriste da smanje na 59:58 u 36. minutu, a nešto kasnije dođu i do izjednačenja – 63:63. Usledila su uzbudljiva dva minuta u kojoj su bili presudni sledeći detalji: mirne ruke Pokuševskog i Pažina na liniji slobodnih bacanja, efektna blokada Markovića kao i trojka Manojlovića za konačni trijumf Srbije – 76:67

SRBIJA U18: Mašić, Pokuševski 12, Andrić 4, Pavićević 8, Karapandžić 5, Pažin 12, Manojlović 5, Đorđević, Vasić 4, Langović 14, Marković 6, Škobalj 6.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloske srbija

    29. jul 2019 | 21:45

    Od pokusevskog ocekujem da bude nosilac reprezentacije za 10 godina,ako ga zdrvlje sluzi i lako se prilagodi na seniore sa takvim predispozicijama 211 da igras od pleja do 3 svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA