Raško Katić završio karijeru u 39. godini: Voleće ga i Delije i Grobari zbog oproštajne poruke!

 
 ≫ 
  • 1

Sjajna karijera okončana je posle avanture u Šarloi

Raško Katić završio je sjajnu karijeru, i to u 39. godini!

On je za Basketballsphere otkrio da je došlo vreme za kraj, i to zbog želje da se posveti trojici sinova. Bilo je reči i o igranju za Crvenu zvezdu i Partizan.

– Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam.

KK Crvena zvezda - KK Partizan, Finale, Nikola Milutinov i Raško Katić Foto: Marko Todorović

Posebno će pamtiti Katić svetsko srebro sa Mundobasketa 2014.

– Celokupne dve godine kada sam nastupao za reprezentaciju su za mene više nego značajne. Ja sam Srbin, Šumadinac i za mene je jako bitno da na neki način mogu da služim zemlji. Srebro je bilo pocetak dominacije Srbije. I za mene predstavlja neverovatnu čast i sreću što sam bio deo toga - kaže Katić, koji je košarkašku avanturu krenuo bez velikih ambicija.

– Ne želim da budem lažno skroman, niti želim da pričam priče da se dopadnem nekome. Jednostavo, krenuo sam da treniram košarku bez ikakve ambicije, povučen tadašnjim dešavanjima, bombardovanjem, gubitkom oca i ponajviše bez prevelike ideje šta posle, jer meni je prioritet bio da studiram arhitekturu, a uslovi nisu dozvoljavali. Sada sam i više nego ponosan, jer materijalno prođe, a titule ostaju. Raško vraća film na srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Trofej Beograda 2014, Srbija - Argentina, Raško Katić, Nemanja Nedović Foto: Marko Todorović

Za kraj, otkrio je želju da podigne košarku u Kragujevcu.

– Kragujevac je grad, srce Šumadije i definitivno jedini grad u Srbiji u kojem bih mogao da živim. Nadam se da će na zdravim osnovama koje su već postavljene izaći klub koji će biti značajniji u srpskoj košarci, ne hibrid koji preskače nivoe i koji novcem obezbeđuje rezultate, već zdrav klub koji svojim radom i mukom ide korak po korak napred, jer je na taj način teže i nešto da se uništi. Definitivno postoji volja i postoji znanja, ja ću se potruditi da ako mogu doprinesem što više svojim autoritetom da Kragujevac bude klub koji napreduje – zaključuje Katić, čovek koji će nedostajati igračima, ne i rivalima.

VIDEO: Tajna biznis uspeha Koste Perovića, košarkaša koji pravi čudo sa lavandom, ružama i smiljem

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA