Sale šokirao Nedovića i Kalinića: Za spisak saznali iz medija, niko ih nije kontaktirao!

 
 ≫ 
  • 61

Veliko iznenađenje u javnosti izazvala je odluka selektora Aleksandra Đorđevića da sa šireg spiska odstrani nekadašnje nosioce igre Orlova

Na Mundobasket u Kini sigurno neće otputovati igrači Fenerbahčea i Armanija, skraćen je širi spisak na 18 imena, poslednje skraćivanje doneće formiran kadar od 12 igrača, a kako Telegraf saznaje, Nedović i Kalinić nisu prethodno kontaktirani i obavešteni iz KSS-a o spisku, pa su ovom odlukom bili zatečeni preko medija.

Nedović i Kalinić su bili deo tima koji je osvojio olimpijsko srebro 2016. u Riju, a as Fenerbahčea uz ovu medalju ima i svetsko srebro iz 2014. godine.

Iako je odluka iznenadila mnoge, igrači su u prošlosti imali određene trzavice sa selektorom.

Još 2015. godine, umeo je Đorđević da potkači Kalinića zbog ulazaka u rasprave sa sudijama, ali i društvenih mreža, na Eurobasketu kada je Orlovima izmakla medalja u meču za treće mesto. 

- Kalinić je izuzetno značajan za naš tim, vrednost naše reprezentacije. Ima izuzetno dobar odnos prema radu i nema potrebe da tražite neku grešku u njemu. Na ovom prvenstvu je odigrao u proseku dva i po minuta manje nego prošle godine - rekao je Đorđević tada i prešao na odnose u ekipi.

Košarka Srbija - SAD Nikola Kalinić u duelu sa Klejom Tompsonom u Riju; Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

- Košarku igraju petorica igrača, u međusobnoj saradnji, nije to stalno individualna igra, pogotovo ne uloga igrača kakav je Kalinić, koji ima svoju specifičnost. On ne zavisi samo od sebe i samo od trenera, nego i od mnogih drugih aspekata.

- Sećate se da sam ga pre šest meseci javno kritikovao zbog priče sa sudijama. To je stvar na kojoj mora da radi, ali nema veze... Dobio je tu tehničku, izmenjen je, pa je posle dva minuta ponovo ušao... U čemu je problem? Zašto se ograničiti na jedan detalj? Grešaka je bilo od strane svih. Sa tim greškama smo došli dokle smo došli. Treba da ih eliminišemo - završio je tada Đorđević priču o košarkašu Fenerbahčea, koji iza sebe ima odličnu sezonu.

Reprezetacija, Košarka, Srbija - Češka, Aleksandar Saša Đorđević i Nemanja Nedović Nemanja Nedović i Aleksandar Đorđević; Foto: Marko Todorović

Kalinić je zbog povrede propustio Eurobasket 2017, ali je dolazio u Istanbul da bude uz ekipu, ta povreda ga je u sezoni 2017-2018 sprečila da bude okosnica Fenera, što je potpuno nadoknadio u sezoni 2018-2019, kada je bio jedan od najboljih igrača ekipe Željka Obradovića.

Zato je odluka i izazvala veliko iznenađenje, kao i u slučaju Nedovića, koji je doduše ipak nešto više kuburio sa povredama u poslednje vreme. Ipak, malo ko je očekivao da ovaj tandem zapravo ne bude u konačnih 12.

Ipak, Kalinić je u poslednje vreme imao problem sa vankošarkaškim skandalima, kada je isplivao jedan njegov eksplicitan snimak, a izazvao je i buru i nezadovoljstvo navijača izjavama o Kosovu, pa je moguće da je i to uticalo na Saletovo precrtavanje sa spiska.

VIDEO Saša Đorđević: Žestoki kadrovski problemi muče Srbiju

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    1. jul 2019 | 17:51

    Ko su bre nosioci igre Kalinic i Nedovic , ma daj molim te . Jedan pametuje i onanise a drugi non stop povredjen kad treba da igra za reprezentaciju . Bravo Sale nacionale ,i da ne bude zabune ja sam navijac Zvezde .

  • Zvezdaš

    1. jul 2019 | 17:49

    Djordjević je dokazani patriota, košarkaška živa legenda, i prvi trener koji je povratio kult reprezentacije time što je kažnjavao one koji se nisu odazivali i kojima je ego bio iznad reprezentacije i svog naroda, i samo budala ili zao čovek može da sumnja u njegove odluke. Kalinić je svojim antisrpskim izjavama u kojima je nipodaštavao Srbe i Srbiju a veličao Tursku pozivajući na priznanje tzv. Kosova, i drugim mizernim skandalima sam sebi zatvorio vrata reprezentacija. Da bi neko reprezentovao svoju državu pored igračkih kvaliteta su mnogo bitniji karakter, moral, i patriotizam igrača. Ne može da reprezentuje Srbiju neko ko pljuje svoj narod i svoju državu, poziva na priznanje Kosova ignorišući srpske žrtve, Žutu kuću, heroje sa Košara i sve koji su dali živote za otadžbinu. Dečko se divi dželatima Srba, da li zbog para ili ko zna zašto, i nije zaslužio da prlja srpski dres. Podrška Djordjeviću, kao i uvek, pa neka budemo i najgori na prvenstvu, a bićemo u finalu, siguran sam!

  • Alex

    1. jul 2019 | 17:33

    E to je selektor. Puna podrška i ne daj drugi da ti kroje ekipu kao onom fudbalskom dunsteru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA