Pero Antić novi predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije!

 
 ≫ 
  • 7

iskreno, malo mi je čudno da zamislim sebe u novoj ulozi - kaže Antić

Košarkaški savez Severne Makedonije dobio je novog predsednika Saveza Peru Antića koji je posle bogate košarkaške karijere odlučio da nastavi posao u košarci ali na malo drugačijoj funkciji.

Antić je izabran kao jedini kandidat za mesto predsednika Severnomakedonske košarkaške federacije, i to sa maksimalnih 27 glasova članova skupštine.

- Naravno da sam srećan, iskreno, malo mi je čudno da zamislim sebe u novoj ulozi. Ideja mi je da napravim snažan tim sportista, kao i ljudi iz biznisa, a svi zajedno da radimo u interesu košarke. Postoje brojni prioriteti, od razvoja mlađih kategorija do jačanja lige i povratka nacionalnog tima na mesto na kojem želimo da bude. Vidimo Severnu makedoniju kao redovnog učesnika velikih takmičenja. 

Da podsetimo, Pero Antić, "zbogom košarci" rekao je krajem 2018. godine kada je završio sezonu sa Crvenom zvezdom.  Takođe, u planu je i oproštajna utakmica, a pored Branka Lazića, kojeg je lično najavio, očekuje se i dolazak Željka Obradovića, Luke Dončića i brojnih zvezda svetske košarke.

Antić je karijeru počeo u Rabotničkom, nastupao je za AEK, Lokomotivu, Spartak iz Sankt Peterburga, Olimpijakos, NBA ligaša Atlantu, Fenerbahče, a u dva navrata i Crvenu zvezdu.

VIDEO: Pero Antić sprema oproštajnu utakmicu u junu

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    15. maj 2019 | 14:59

    ČESTITAMO BRATE! 👏👏❤⚪❤⚪❤

  • Peka

    15. maj 2019 | 15:04

    Boze sta je sa ovom muskadijom svi zarasli u brade kao da su ISIS-ovci.

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    15. maj 2019 | 14:57

    Najteže mu je bilo da objasni posle biranja predsednika, u kom je klubu igrao da li u radnički basketu,fmpu,koledzu,fmpu2 ili u onoj pokojnoj crvenoj zvezdi pre 2011'😂🔐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA