Jokićeva mama vidala rane sinu od batina pod košem, otac poručuje: Strašno je koliko ga tuku, sav je u ogrebotinama i modricama

 
  • 12

Nije lako ni roditeljima našeg centra

Nikola Jokić je postao ozbiljan faktor u NBA, i kao takav je sve češće na meti protivničkih igrača koji ne prezaju ni od prljavih poteza ne bi li zaustavili našeg sentra. Poslednji u nizu na Jokića je kidisao košarkaš Vašingtona Bobi Portis, što je našeg igrača izvelo iz takta pa je zaradio još jednu ovosezonsku isključujuću grešku. 

Portis je inače dobro poznat po problematičnom ponašanju i agresiji, svojevremeno je na treningu Čikago Bulsa nokautirao Nikolu Mirotića, a nimalo nije bio nežan ni prema centru Denvera kome zbog čestih batina i majka po potrebi pomaže da mu msnice i ogebotine brže prođu.

O tome je ptičao Jokićev otac Branislav za Alo.

- Osnovni problem je to što Denver kao klub nema autoritet kod sudija, a onda nema ni poštovanja. Kao da su svi zaprepašćeni otkud oni u borbi za prvo mesto - kaže Jokić senior i otkriva kako ga i majka oporavlja od povreda:

- Vidim da Nikola ima velike probleme, dobija toliko batina, da je to strašno. Supruga je išla kod njega, mazala ga "gentamicinom", sav je u ogrebotinama i modricama, što se može videti tokom prenosa, kada pokazuje sudijama šta mu rade rivali. Pod košem se odvija ozbiljna tuča. Mora i on da se tuče, ali nažalost, sudije Nikolu kao "ol-star" igrača ne štite, za razliku od zaštite koju imaju recimo Kari, Harden i druge zvezde NBA.

Jokić u nokdaunu posle udarca Bobija Portisa, modrice i ogrebotine po rukama su sada već redovna pojava Foto: Tanjug AP

Jokićeva braća nisu mirno gledala kako mim biju najmlađeg brata, burno su reagovala posle utakmice, hteli su obračun sa Bobijem Portisom.

- To je naša, tipično srpska reakcija jer se mnogo unosimo u sport. Ne sviraš pet faulova na Nikoli i u borbi za loptu sviraš nepostojeći faul. Mi Balkanci ne možemo mirno da gledamo, za razliku od mnogih Amerikanaca. Oni se lepo najedu, napiju i odu. Sećam se, na jednoj NBA utakmici u gostima, došli momvi, popili pet piva, i napustili dvoranu tri minuta pre kraja - a bio egal - kaže Branislav jokić.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    2. april 2019 | 12:39

    Majstore, nemoj da te brane mama, tata i starija braća, već ustani nasmej im se u facu i strpaj još 30 komada! To će ih još više boleti. Ovako su svi videli da imaš kratak fitilj, tako da očekuj da te od sada biju još jače.

  • Miloske

    2. april 2019 | 11:28

    I ja bi da me biju za 100000,a ne za 150 miliona.ok dobar si kosarkas,verivatno ces igrati za srbiju,ja ne sudim o proslosti,i drugi su odbijali dres pa se vracali al nije bilo virtualno ko sad pa niko nije se bunio.al man se sudija,tamo je ionako cirkus pa i te njihove sudije,ako te tuce tuci i ti njega

  • ime

    2. april 2019 | 11:04

    Pa to je košarka! Nisi jak onoliko koliko ti guraš i dominiraš nad nekim, jak si onoliko koliko te izudaraju a ti opet ustaneš ili onoliko koliko ne mogu da te probiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA