Od Dobrića sam očekivao mnogo više i od Pecarskog da će "eksplodirati", a on nikako: Vlade Đurović odredio najbolju postavu ABA lige

 
 ≫ 
  • 5

Đurović kaže da najbolju petorku čine Pot, Kobs, Perperoglu, Klark i Bitadze

Kako se sezona u ABA ligi bliži kraju, postavlja se i pitanje ko će na kraju sezone biti najbolji igrač, a ko će činiti prvu petorku regionalnog takmičenja i srpski trener Vlade Đurović ima svoj odgovor na to pitanje.

Stefan Pot iz FMP je na mestu pleja, Džastin Kobs iz Cedevite je na dvojci, Stratos Perperoglu iz Zvezde je najbolje krilo, a Erl Klark iz Budućnosti najbolji krilni centar dok je najbolja petica Goga Bitadze, takođe iz podgoričkog tima.

- Smatram da su Pot, Kobs, Perperoglu, Klark i Bitadze ove sezone igrali na najvišem nivou, bili su vodeći u svojim klubovima. Barem to ja tako vidim. Veoma sam prijatno iznenađen igrama Pota, baš je dobro odigrao sezonu - kazao je Đurović.

Foto: MN Press

- Perperoglu, da budem iskren, igra bolje u Zvezdi nego što je to bio slučaj ranijih godina, pa čak igra bolje nego što je slučaj u reprezentaciji Grčke, gde je inače uvek pružao odlične partije. Igra zrelo, dosta pomaže ekipi.

Foto: MN Press

- Bitadze je, po meni, napravio odličan korak što je otišao u Budućnost, tamo igra jače utakmice, pre svega to mislim na Evroligu. Klark i Kobs su opravadali očekivanja, igraju na visokom nivou i veoma su bitni za svoje timove.

Tokom čitave sezone imaju kontinuitet i upravo njima pripadaju velike zasluge što su njihove ekipe u vrhu ABA lige.

Kada je reč o timovima, FMP i Mega Bemaks su ga prijatno, a Olimpija i Zadar neprijatno iznenadili, dok je od igrača više sezone očekivao od Ognjena Dobrića iz Zvezde i Partizanovog Marka Pecarskog.

- Moja očekivanja od Dobrića su bila bila mnogo veća, da će ove sezone biti važna karika u timu Zvezde, ali to se nije desilo i ne znam gde je došlo do zastoja u njegovom napretku. Da budem iskren, čak sam očekivao da će biti pozivan i reprezentativne obaveze u kvalifikacijama.

Foto: MN Press

- Pecarski se već tri godine traži, svake godine očekuješ da krene, da eksplodira, a on nikako pokaže svoj raskošni talenat i ustali se u prvoj petorci. Dosta oscilira, očekivalo se da će više da napredovati u ovoj sezoni, iako bez sumnje poseduje sve što je potrebno da postane veliki košarkaš - zaključio je Đurović uz konstataciju da sve četiri ekipe koje se bore za titulu imaju jednake šanse da je osvoje.

VIDEO - Kakav derbi u Pioniru! Najbolji momenti utakmice Crvena zvezda - Partizan

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio šta je ključ pobede protiv Fenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idi begaj

    8. mart 2019 | 19:37

    Stručnjak Vlade Đurović odredio petorku...pa ti nemaš pojma sa strukom

  • Jug

    8. mart 2019 | 18:48

    Pecarski je jos dijete i ne treba ga opterecivati ovakvim glupim komentarima...pustite ga da se postepeno razvija...sta treba da ga pojede onaj odzo...Partizan pravilno radi sa njim,sve u svoje vrijeme

  • НиколаНС

    9. mart 2019 | 07:03

    Што се До рића тиче, проблем је искључиво и једино у тренеру Томићу. Кад год је улазио у игру, одиграо је одлично. Папак га је мењао и давао му прилику на кашичицу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA