Da li je Trinkijeri mogao da skine "atinsko prokletstvo" hrvatske košarke? Zvali su ga pre Partizana, bio je oduševljen, ali...

 
 ≫ 
  • 10

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Dino Rađa potvrdio je da je zvao aktuelnog trenera crno-belih da preuzme kormilo "kockastih" o čemu je za naš portal svojevremeno pričao i Trinkijeri

Više nije iznenađenje ni vest da se hrvatska košarkaška reprezentacija nije plasirala na neko od velikih takmičenja, dno je probijeno fijaskom u kvalifikacijama pa "kockaste", posle vezanih neuspeha na prethodnim kontinentalnim i svetskim prvenstvima, sada nećemo gledati ni na novoj smotri najboljih globalnih selekcija.

Nije moglo gore da se završi po "kockaste", nemoćan je u svakom smislu i prvi čovek Saveza Dino Rađa koji je iskritikovan i od strane nekih igrača, pa je u izjavi hrvatskim medijima govorio naširoko o krizi koja praktično od silaska sa postolja u Atini 1995. godine, uz retke uzlete, drma tamošnju nacionalnu selekciju.

Definitivno Hrvatima ne manjkaju kvalitetni igrači, ali problem je u izboru selektora što je Rađa pokušao da reši, između ostalog, dovođenjem Andree Trinkijerija.

- Pa gledajte, nije problem priznati grešku. Samo vi morate da znate što je sve napravljeno pre toga - rekao je Rađa na temu njegove odgovornosti u debaklu reprezentacije.

Otkrio je koja su sve trenerska imena bila u opticaju za mesto selektora.

- Nemojte misliti da mi nismo razgovarali i s Trinkijerijem, i s Perasovićem, i s Repešom, i s gomilom trenera koji imaju nekakvu težinu. I tražili smo rešenje po Americi. Međutim, odbili su nas jer su ljudi jednostavno zainteresovani za neke više nivoe poput evroligaških klubova. U situaciji u kojoj smo bili jednostavno smo uzeli rešenje koje je u tom trenutku bilo najbolje - kazao je Rađa.

Uobičajena emocija hrvatske košarke poslednjih godina Foto: Tanjug/AP

Aktuelni trener Partizana je o susretu sa Rađom pričao za naš portal, o hrvatskoj legendi pričao je biranim rečima, ipak nije bio voljan da prihvati ponudu.

- Dino je iz Splita. Dalmatinac, pravi. Došao je kod mene u Bamberg, da se upoznamo i da budem selektor Hrvatske. Za mene je to bila ogromna čast. Ogromna! Neću zaboraviti kada je na trening došao i Nikos Zizis, ide kod njega da ga pozdravi i zamoli za autogram, jer to je Dino Rađa - otkrio je detalje susreta sa Rađom Trinkijeri.

Ostalo je istorija, kažu. Trinkijeri je kasnije prihvatio ponudu Partizana i ide mu sasvim dobro sa crno-belima, dok su Hrvati nastavili da poniru i ne nazire se kraj takvom trendu.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    27. februar 2019 | 19:12

    Končno posle Duleta neko.. U koga gledamo.. 👌👍

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. februar 2019 | 15:50

    Аки би му стално судио Белошевић, можда...

  • The

    27. februar 2019 | 17:35

    TRINKI DRINKI peti teletabis, original!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA