Pre Obradovića košarka je za mene bila hobi: Ispovest Nikole Kalinića za turske medije

 
  • 3

Željko m je naterao da počnem da živim kao košarkaš pre dve godine

Nikola Kalinić srpski košarkaški reprezentativac i as Fenerbahčea priao je za turski portal Trendbasket o svojoj karijeri, filozofiji života, Željku Obradoviću i selekciji Srbije.

On je istakao da mu je Obradović dosta pomogao u karijeri jer ga je naučio da se ponaša kao profesionalac.

SADA ŽIVIM KOŠARKAŠKI ŽIVOT

- Moram da kažem da pre Obradovića, ne mogu da kažem da sam bio veliki, ali sam bio dobar igrač, hahah. Šalim se. Da, naravno on je promenio to. On je dokazani pobednik, verovatno najbolji trener u evropskoj istoriji. To može da bude velika razlika.

Kalinić zakucava na utakmici fajnal fora Evrolige u Beogradu 2018 FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Ne samo zbog razumevanja košarke, već i zbog razumevanja košarkaškog života. Mnogo puta, šalim se sa prijateljima da sam ja počeo da živim kao pravi košarkaš pre dve godine. On me je naterao na to.

- Ranije, oduvek sam tretirao košarku kao hobi ili nešto slično.  Pre dve godine počeo sam svoj košarkaški život. To je sada posao, koji ima dobre i loše strane. Dobro je jer sam više fokusiran na trening. A sa druge strane može da se kaže da je loš jer više ne uživam kao nekad - rekao je Kalinić.

AKO SE SVI OKUPIMO PRAVIĆEMO PROBLEM MNOGIMA NA EUROBASKETU

On je istakao da je prerano da se selekcija Srbije stavlja kao favorit na Mundobasketu.

-  Ne volim izjave takve vrste. Mislim da je prerano govoriti o bilo čemu jer ima mnogo dobrih dobrih reprezentacija kao što su Španija, Francuska... Istina je da imamo mnogo igrača u NBA i Evroligi. Dakle, ako svi budemo na okupu, mislim da možemo da budemo problem svima, ali mi se ne sviđaju takve izjave. Leto je daleko, ne znam ko će igrati, ko će biti tamo, a ko ne."

Kalinić u dresu reprezentacije Srbije na meču sa Hrvatskom Foto: Tanjug/AP

- Radi se o najboljim igračima koji su bili dostupni. Ne mislim da momci treba da se osećaju loše ako neki od njih ne ode na prvenstvo. Mogli su da igraju u kvalifikacijama i da dobiju šansu. Da neki igrači nisu izostali kada sam ja ulazio u reprezentaciju verovatno ne bi bio ovde i nikad ne bismo razgovarali.

- Mislim da ako neko ne igra, neko drugi ima šansu. Ako su pravi igrači, oni će se dokazati. To je samo dobro za njih," smatra Kalinić koji je odigrao dve utakmice u kvalifikacijama.

SUDIJE IMAJU PROBLEM U KOMUNIKACIJI SA IGRAČIMA

Kalinić se dotakao i teme suđenja, jer ove sezone dosta priča sa arbitrima tokom meča što oni baš ne vole.

- Slažem se - pričam previše. Treba da radim na tome. Obećavam da ću prestati da pričam toliko i da se fokusiram samo na utakmicu. Kao što sam rekao, gledam skoro svaki meč koji igram i vidim toliko grešaka, očiglednih grešaka. Onda se naljutim i moram nešto da im kažem. Šta mogu da uradim? Mislim da postoji veliki problem u komunikaciji.

"Pa sudija da li si ti realan, to nije faul" Kalinić u raspravi sa Luiđi Lamonikom Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

- Možda je to zbog jezičke barijere, ne znam, ali sudija ne može da mi kaže: "Ne možeš da razgovaraš sa mnom". To je velika sramota i to nikad nisam video u svom životu. Možeš mi reći da sam u pravu ili da grešim. Možemo da razgovaramo, ali ne možete da kažete: "Ne možete razgovarati sa mnom". Ne samo meni, već i drugim igračima.

DRUŠTVENE MREŽE NISU LOŠA STVAR, SVE ZAVISI OD OSOBE

- To je njegov posao. Ako ne želiš da pričaš, ne bi trebalo da radiš taj posao. Njegov posao je da razgovara sa ljudima, da smiri sve, da razgovara ako ga pitam zašto mi je dosudio prekršaj. Ako mi kaže, reći ću: "OK, u pravu ste i otići ću". U suprotnom, naljutiću se kao i svi ostali. Mislim da je to jedan od problema na kojem možemo da radimo. Takođe se slažem da moje reakcije nisu bile najbolje, ali mnogo puta, jednostavno ne dobijem objašnjenje."

Kalinić je izuzetno aktivan na društvenim mrežama i to nije detalj sa kojim se ponosi.

- Ne mislim da su društvene mreže nužno loša stvar. To zavisi od toga kako ih koristite. Ako ih upotrebite da biste poboljšali svoje znanje i saznate zanimljive stvari o svetu, filozofiji, umetnosti, muzici, onda je to odlično mesto. Ako provodite svoje vreme da gledate kako mačke padaju sa stolica i slične stvari, mislim da gubite vreme. Ali dobro, svako ima svoje mišljenje. Pokušavam da smanjim vreme vreme koje provodim na društvenim mrežama i uspevam polako, korak po korak. - kaže Kalinić.

(Telegraf.rs/Trendbasket)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    27. februar 2019 | 14:14

    Bolje igraj za Tursku ili tzv. Kosovo pošto ih podržavaš a pljuješ po Srbiji. Takvi nam nisu potrebni.

  • Igorigor

    27. februar 2019 | 14:26

    Ovaj lajsno skroz,sledeci put kada bude davao izjavu verovatno ce reci da je primio islam😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA