Visok je 211 cm, igra beka i budućnost je srpske košarke: Olimpijakos me je doveo posle snimaka koje su videli na Jutjubu!

 
  • 7

Talentovani Pokuševski dao zanimljiv intervju za sajt Evrolige

Publika u Beogradu nedavno je uživo na delu mogla da vidi talentovano srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog koji je sa Olimpijakosom igrao ANGT turnir Evrolige.

Momak poreklom sa Kosova sa 13 godina je otišao u Pirej, nakon što su su iz tog kluba videli snimke Pokuševskog iz vremena kada je igrao u Novom Sadu.

- Jedan od trenera u Olimpijakosu ih je video i pozvao je mog oca. Olimpijakos je klub sa velikom istorijom, ali ja sam tada bio mlad (13 godina) i nisam baš to sve znao. Bilo je teško, bio sam sam u tuđoj zemlji, gradu, bio je to novi jezik za mene i nova kultura - rekao je Pokuševski za sajt Evrolige.

Pokuševski igra na poziciji beka i specifičan je po tome što je visok 21 centimetara. Nalazi se među 15 igrača prvog tima Olimpijakosa, igrao je neke prijateljske utakmice u po ukusu je trenera Dejvida Blata.

Foto: MN Press

- Ako zaigram za prvi tim Olimpijakosa, biće to sjajno iskustvo. Igrati za Olimpijakos u bilo kojoj utakmici... igrati sa Spanulisom, Printezisom i Milutinovim će biti neverovatno iskustvo. Oni su neverovatni. Koncentracija Spanulisa je neverovatna. Baš svaki trening je 100 odsto fokusiran. Trudim se da igram pametno i ne pravim greške.

Pokuševski je na tom pomenutom juniorskom turniru Evrolige beležio 15.8 poena po meču. Takođe, bio je najbolji bloker turnira (3,5), a i najbolji trojkaš (52,6). Bio je drugi u ukradenim loptama i četvrti po indeksu korisnosti.

(telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio šta je ključ pobede protiv Fenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    26. februar 2019 | 21:42

    Позван је из америке на НБА вече, међутим "нама пријатељска" америчка амбасада у атини је одбила да му изда туристичку визу без обзира што је наш играч имао; уговор са Олимпијакосом, трајан боравак у Грчкој и писмо из америке

  • Crnogorski Bar

    26. februar 2019 | 21:56

    Visok 21 cm? Zanimljivo... takodje,pokusevski pravo srpsko prezime :))

  • Realno

    27. februar 2019 | 00:54

    Jel naši skauti spavaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA