Otkrivamo šta spaja četiri košarkaške legende balkana

 
  • 5

Aleksandar Đorđević, Bogdan Tanjević, Dino Rađa i Radoslav Nesterović u zajedničkoj misiji povezivanja regiona kroz košarku

Foto: Promo

Jugoslovenska košarka je uvek bila sinonim za najbolju košarku na svetu koja može da se pohvali brojnim peharima i istorijskim dostignućima.Zbog toga su se u 2019. godini udružile četiri legende u misiji povezivanja regiona upravo kroz ovaj sport – Aleksandar Đorđević, selektor srpske košarkaške reprezentacije i jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Bogdan Tanjević, legendarni trener jugoslovenske košarke, Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske i nekadašnji centar brojnih NBA timova i Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije i nekada vrhunski košarkaš u Evropi, Americi i Sloveniji.

Foto: Promo

Godinu pred nama obeležiće predstojeći FIBA Svetski kup, ali i nova regionalna kampanja za Laško pivo u kojoj su se prvi put okupili pomenuti košarkaški asovi, ali i igrači iz njihovih zemalja.

Foto: Promo

Legende balkanske košarke pred sobom imaju zajednički cilj - da budu glavni motivatori mladih košarkaša koji treba da nauče kako da izgrade svoj karakter i na najbolji način se pripreme za izazove koji ih očekuju. Đorđević, Tanjević, Rađa i Nestorović veruju, baš kao i Laško, da se karakter gradi i razvija predanim vežbanjem, a da svaki rad biva nagrađen uspehom.

Foto: Promo

U regionalnoj kampanji za Laško oni su se prisetili starih vremena i velikih napora koje su ulagali kako bi ostvarili uspehe koji se i danas prepričavaju. Dugogodišnji prijatelji su tokom snimanja reklame spojili lepo sa korisnim, pa su se tako dobro zabavili kroz brojne anegdote koje su obeležile njihove karijere.

Foto: Promo

Laško pivo je tradicionalni prijatelj Košarkaških saveza Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok ćemo u mesecima koji dolaze imati priliku da vidimo kako izgleda zajednički poduhvat ovih sportskih velikana i da li će uspeti u misiji osnaživanja mladih da se bave sportom i doprinesu novim košarkaškim uspesima koji će ući u istoriju.

(Telegraf.rs/ PR)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    13. februar 2019 | 13:50

    Lepo ste rekli JUGOSLOVENSKA kosarka.Pojedinacno smo slabi i ne sigurni.Ne samo u kosarci nego i u svim ostalim sportovima i zivotu u opste.Bila je to zemlja kosarke stvarno.Svake nedelje bar dva derbija koja evropa gleda.Zvezda Sibenka Partizan Cibona Jugoplastika Zadar Bosna Olimpija nisi znao ko je bolji i jaci tim.Ovo danas ne bih komentarisao.

  • Zlaki

    15. februar 2019 | 07:12

    Spojila ih lova Laskog, jer se ne zna ko je veca "stipsa" od njih četvorice....!!!! Ideja dobra, ali je njima lova prioritet! Hajde im predložite da se odreknu honorara u korist neke humanitarne organizacije, djecije bolnice....? Ma nebi htjeli da čuju....!

  • Mujo

    13. februar 2019 | 12:56

    Tu pomazu najvise Halid I Zeljko. Valjda je ostalo I za ove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA